CHP'den Kadınlar Günü'nde İstanbul Sözleşmesi mesajı

CHP'den Kadınlar Günü'nde İstanbul Sözleşmesi mesajı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında "İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede, bir kişinin kararıyla çıkmamız sonucunda kadına yönelik şiddetin katliama döndüğünü görüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların yaşadıkları sorunlar üzerine konuştu.  

"HAKLARIMIZDAN GERİ ADIM ATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı değerlendirmede “Bugün parlamentoda kadınların nafaka haklarını ellerinden alabilecek kanun tekliflerinden söz ediliyor, her fırsatta büyük mücadeleler vererek elde ettikleri hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Cumhuriyetten bu yana kazandığımız haklarımızdan geri adım atılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

"BİR KİŞİNİN KARARIYLA KADINA YÖNELİK ŞİDDET KATLİAMA DÖNDÜ"

Türkiye’nin her alanda toplumsal ve siyasi baskılarla karşılaştığı bir dönem yaşandığını vurgulayan Kaya “Kadınlar, ekonomik ve toplumsal alanda ayrımcılığa maruz kalıyor. Artan cinayetler de bu ayrımcılıkların ve erkek egemen sistemin baskıları sonucu ortaya çıkıyor. Durum buyken, bir de İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede, bir kişinin kararıyla çıkmamız sonucunda kadına yönelik şiddetin katliama döndüğünü görüyoruz” dedi.

"KADINLAR EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEPLERİNİ DİLE GETİRİYOR"

Kadın işsizliğine de dikkat çeken Kaya, “Ülkemizde her 3 kadından 1’i çalışamıyor. Çalışan kadınlar da tarımda ve hizmet sektöründe güvencesiz işlerde çalışabiliyor. Kadınlar eşit işe eşit ücret taleplerini dile getiriyor. Ev içi emeğin karşılığı zaten verilmiyor” ifadelerini kullandı.