Erdoğan: "Daha sonra utanacağınız eylemlere girişmeyin"

Erdoğan: "Daha sonra utanacağınız eylemlere girişmeyin"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'nda konuştu.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"21 Mart'ı baharın ve kardeşliğin bayramı olarak ilan etmeye var mıyız? Ben Cumhurbaşkanı olarak bu adımı atıyorum, parlamentoya sunmaya varım. Cumhur İttifakı olarak hep birlikte bu adımı atalım. Nevruz'a inananlar eğilmez. Biz dik duracağız.

Bugün baharın müjdecisi olan Nevruz'u heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Nevruz tarihimizde hem de kültürümüzde önemli yer tutar. Şu an Türkiye'nin ve Türk cumhuriyetlerinin dört bir yanında büyük bir coşku ile idrak ediliyor.

"MAHKEME SALONLARI YERİNE SOKAĞI SEÇMESİ SORUMSUZLUK"

Türkiye'de, merkezinde diyaloğun ve dostluğun olduğu bir siyasi paradigma oluşturma çabasındayız. İstanbul'da bir yolsuzluk operasyonu sonrasında yaşananlarla milletimizin huzuruna kast edilmesine, Türkiye'yi terörize ve tedirgin etme çabalarına göz yummayacağımızı söylemek istiyorum. CHP Genel Başkanı'nın çağırdığı sokak, çıkmaz sokaktır. Haksızlığı hukuksuzluğu işaret etmek için mahkeme salonları yerine sokağı seçmesi sorumsuzluktur.

"RAMAZAN AYINA GÖLGE DÜŞÜRMEYİN"

Bu yolsuzluğu, belediyelerde kurulan kirli düzeni savunabiliyorsanız çıkın savunun. Bunu yapamıyorsanız bağırarak çağırarak, sokakları terörize ederek, gençleri provoke ederek mübarek Ramazan ayına gölge düşürmeyin. CHP içindeki bir avuç soyguncunun kendi meselelerini milletin meselesi haline getirmeye çalışmasına izin vermeyeceğiz. Daha sonra utanacağınız eylemlere girişmeyin. Kamu düzeninin bozulmasına eyvallah demeyeceğiz. Vandallığa bugüne kadar nasıl göz yummadıysak yine yummayacağız. Rabbim bizi beşinci kol faaliyetlerinden korusun diyorum."