Özgür Özel, Kayseri'deki olaylar hakkında Erdoğan'a yanıt verdi: "Sorumlusu sensin!"

Özgür Özel, Kayseri'deki olaylar hakkında Erdoğan'a yanıt verdi: "Sorumlusu sensin!"

CHP lideri Özgür Özel, Kayseri'de yaşanan olayların ardından muhalefeti suçlamaya çalışan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok net yanıt verdi. Özel "Sorumlusu sensin!" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın küçük çocuğa taciz ettiği iddialarının ardından şehirde yaşanan olaylara dair AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti hedef almasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de yangından zarar gören yurttaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

ERDOĞAN, KAYSERİ'DEKİ OLAYLAR İÇİN MUHALEFETİ SUÇLADI

Erdoğan'ın "Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz" ifadelerine yanıt veren Özel, "Nefret siyaseti, ayrımcı dil, muhalefetin zehirli dili diye hangi muhalefeti kastettiğini bilmiyorum. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin böyle bir ithama muhatap olamayacağı açık. Kimi söylüyorsa sayın Cumhurbaşkanı bütün olarak muhalefet deyip de bir genelleme yapmak durumunda değil, net söylesin kime söylüyorsa ondan cevabını alsın" ifadelerini kullandı.

"'HER ŞEYİN SORUMLUSU BENİM' DİYOR, O ZAMAN BUNUN DA SORUMLUSU SENSİN"

Özgür Özel, şöyle devam etti:

"Dün yaşanan olaylar ve Türkiye'deki sığınmacı sorunu varsa iktidar sorumludur dediğimde herhalde sayın Erdoğan 'Ben değil, diğer iktidar odakları' diyemeyecek. Bir tane iktidar var. Ne diyor, 'Her şeyin sorumlusu benim' diyor, o zaman bunun da sorumlusu sensin."

"KOMŞUNUN İÇ İŞLERİNE KARIŞMA, KOMŞUNUN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILI OL"

"Ülkeyi yöneten iktidar tutup da her şeyi muhalefete yükler mi?" diyen Özel, şunları kaydetti:

"Elbette bazı muhalefet figürlerinin bazı söylemleri son derece sert olabilir, bizim hatalı bulduğumuz ifadeleri olabilir. Ama bu ülkenin kurucusu sana bir vasiyet bıraktı; komşunun iç işlerine karışma, komşunun toprak bütünlüğüne saygılı ol, komşundaki devlet dışı unsurları muhatap alma... Sen Özgür Suriye Ordusu'na Kuvayi Milliye dersen, getir-eğit-donat savaşsın dersen komşunun iç işlerine saygılı oluyor musun, olmuyor musun? 'Emevi Camii'nde namaz kılmaya giderim 3 saate' dersen komşunun toprak bütünlüğüne, hükümranlık haklarına saygılı mısın, değil misin?"

"KOMŞUNDA İÇ SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI YAPARSAN BU KADAR SIĞINMACIYI MEMLEKETİN BAŞINA MUSALLAT EDERSİN"

"Türkiye'de resmi rakamlara göre 4.6 milyon, yaygın kanıya göre 10 milyona yaklaşan sığınmacı sorunu varsa tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yıllardır yaptığı kötü dış politikadır" diyen Özel, şunları ifade etti:

"Sığınmacılara düşman olmak kolay, biz sığınmacı yaratan politika ve politikacıların karşısındayız. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan bu kadar sığınmacıyı da bu memleketin başına musallat edersin. Buna itiraz eden varsa çıksın karşımıza konuşalım. Bu kadar sığınmacının ülkeye gelmesinde hangimizin suçu var. Biz Esad'la küfürleşme, Esad'ın adını değiştirip Esed değil, dün tatil yaptığını bugün düşman belleme, otur işbirliği yap bu iç savaşı durdur derken sen ateşe benzinle gittin. Ondan sonra göç dalgaları oldu. Biz dedikten sonra Esad'la görüşeceğim dedi. Arabuluculuk teklif edeceğim dedim. Bir şekilde masaya oturalım ve sığınmacılar gitsin dedim.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi gerektiğini kaydeden Özel, şunları söyledi:

"Esad'la oturulacak, konuşulacak, anlaşılacak, Suriye'de huzur sağlanacak. Avrupa Birliği elini cebine atacak, hepimiz elimizi taşın altına koyacağız ve bu sığınmacılar Suriye'ye gidecekler. Esad bu noktada üzerine düşeni yapacağız. Şimdi diyor ki 'eskiden tatil yapıyordum, yine yaparım.' Sen tatil yap da Türkiye'nin tatil yörelerinde denize girecek yer kalmadı. Sen keşke o tatili hiç bozmasaydın, Esad'la hiç bozuşmasaydın."

"HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM"

Yaşanan olaylara ilişkin sağduyu çağrısında bulunan Özel, "Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Bizim adımıza silahı taşıyan polistir, jandarmadır. Bizim adımıza cezayı verecek olan hakimdir, cezanın çekileceği yer cezaevidir. Cezayı kendin vermeye çalışırsan, polisin, jandarmanın yerine güç kullanmaya çalışırsan haklıyken haksız duruma düşülür. Bu olayların olmaması için sığınmacı sorununun çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı.