Sahte içki üretilen 3 bin 210 litre alkol ele geçirildi

İstanbul'da tütün mamulleri ve alkollü içki kaçakçılığının önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Üsküdar, Avcılar ve Küçükçekmece'de yapılan operasyonlarda kaçak olduğu belirlenen 3 bin 210 litre alkol ile 1 ton 414 kilo nargile tütünü ele geçirildi.


Emniyetten alınan bilgiye göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, Üsküdar ve Avcılar'da dezenfektan ve kolonya üretme bahanesiyle kiralanan depoların alkol imalathanesine dönüştürüldüğü ve buralarda sahte içki üretilip piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine operasyon düzenledi.


Belirlenen adreslere 27-28 Ocak'ta operasyon yapan ekipler, 4 şüpheliyi gözaltına aldı.
Adreslerde yapılan aramalarda 3 ton 210 litre kaçak alkol, 792 boş alkol şişesi, 520 boş bidon, 1650 alkol şişesi kapağı ele geçirildi.


Öte yandan Küçükçekmece'de, merdiven altı olarak tabir edilen bir iş yerine gerçekleştirilen operasyonda, 3 şüpheli yakalandı. İş yerinde yapılan aramada, 1 ton 414 kilo 450 gram kaçak nargile tütünü, 254 bin 200 makaron, 61 kilo sigara tütünü, 230 paket sigara, 32 bin doldurulmuş makaron, 985 puro, 51 bin 440 sigara filtresi, 42 elektronik sigara makinesi ve 50 elektronik sigara aparatı ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.