Ünlü salam markası marketlerden apar topar toplatılıyor! "Kesinlikle yemeyin" uyarısı

Ünlü salam markası marketlerden apar topar toplatılıyor! "Kesinlikle yemeyin" uyarısı

Ünlü salam markasında zararlı bakteri tespit edildi. O ürünler tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor.

Ünlü bir markaya ait salam ürününde zararlı bakteri tespit edildi. Zincir markette satılan ürünler için toplatma kararı alındı.

Türkiye ve Dünya’da çeşitli nedenlerden toplatılan ürünler arasına bir salam markası daha eklendi.

sadsad.jpg

SALMONELLA BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ

Aktarılan bilgiye göre zincir marketlerde satışa sunulan Salumificio Fratelli Beretta Italia markasına ait SALAME FELINO adli salam ürünü Salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor.

55.png

SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada son kullanma tarihi 14-21 Temmuz tarihleri arasında olan ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtilirken müşterilerin söz konusu ürünleri fatura olmaksızın iade ederek ücretlerini geri alabilecekleri açıklandı.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu, bağırsakları etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri, genellikle hayvanların ve insanların bağırsaklarında bulunur ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en çok kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır. Bu enfeksiyon, genellikle ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Salmonella cinsi bakteriler, gastroenterit ve tifo gibi çeşitli hastalıklara neden olabilir. Vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat içinde belirtiler ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün sürebilir.