Villada uyuşturucu üretiyorlarmış!
İstanbul Kartal’da kiralık villaya operasyon düzenleyen jandarma, çok miktarda işlenmeye hazır uyuşturucu madde ele geçirdi. 6 kişi gözaltına alındı.
Jandarma ekipleri uzun süredir takip ettikleri H.D. liderliğindeki şebekenin uyuşturucu madde imal etmek maksadıyla Kartal’da kiraladığı villaya düzenledikleri operasyonla işlenmeye hazır vaziyette 100 litre sıvı metamfetamin, 1.200 gr.kristal metamfetamin, 100 gr. marihuana, 100 gr. toz esrar, bir miktar kokain, çok sayıda 'bong' tabir edilen uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 hassas terazi, 9 mm. çapında ruhsatsız 1 tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Gözaltına alınan başta örgüt lideri H.D. olmak üzere örgüt elemanları H.K. ve M.K. Jandarma’daki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde; H.D. isimli şahsın yasadışı yollarla temin ettiği uyuşturucu maddeleri kullanıma hazır hale getirerek torbacı tabir edilen şahıslar aracılığıyla piyasaya sürdüğü bilgisi alındı.
UYUŞTURUCU PARTİSİ DÜZENLEDİLER
Alınan bilgi üzerine H.D. isimli şüphelinin, Kartal’da kiraladığı villa çevresinde fiziki takip ve istihbarı çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma ekipleri, H.D. ile birlikte H.A., E.Y., G.D., H.K. ve M.K.’nin yanlarında getirdikleri kişilerle sık sık villaya giriş çıkış yaptıklarını tespit etti.
Jandarma ekipleri adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilerin villada olduğu esnada operasyon için düğmeye bastı. Villada bulunanları etkisiz hale getiren Jandarma ekipleri, uyuşturucu imalathanesine çevrilen villada yaptıkları aramalarda çeşitli yerlere gizlenmiş vaziyette; 100 litre sıvı metamfetamin, 1.200 gr. kristal metamfetamin, 100 gr. marihuana, 100 gr. toz esrar, bir miktar kokain, çok sayıda “bong” tabir edilen uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 hassas terazi, 9 mm. çapında ruhsatsız 1 tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
DAĞITIMI KADINLAR YAPIYORDU
Örgüt üyelerince piyasaya sürülmek üzere hazırlanan uyuşturucu maddeleri torbacı tabir edilen şahıslara dikkat çekmeden dağıtmak ve villada düzenlenen uyuşturucu partilerine eleman temin etmek üzere kullandığı değerlendirilen kadın şüpheliler G.D. ve E.Y. de dahil olmak üzere örgüt lideri H.D. ile birlikte H.A., H.K. ve M.K. Jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri H.D. ve örgüt üyeleri H.K. ve M.K. tutuklanarak cezaevine sevk edilirken diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdüğü öğrenildi.