Cennet Mahallesi'nden İnci Taneleri'ne transfer

Cennet Mahallesi'nden İnci Taneleri'ne transfer

Kanal D'nin reyting rekoru kıran İnci Taneleri dizi kadrosuna usta oyuncu dahil oluyor.

Bir döneme damga vuran Cennet Mahallesi dizisinde Pembe rolüyle büyük beğeni kazanan ünlü oyuncu Melek Baykal, günümüzün reyting rekortmeni dizisi İnci Taneleri'nin kadrosuna dahil oluyor.

cennet-mahallesi.jpg

MELEK BAYKAL, İNCİ TANELERİ'NDE

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp başrolünü üstlendiği Kanal D'nin fenomen dizisi İnci Taneleri'nin oyuncu kadrosu genişliyor. Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Güven Kıraç ve Cihan Kubilay gibi isimlerin yer aldığı dizide Melek Baykal yer alacak.

kapak-081746.jpg

Müge Dağıstanlı'nın haberine göre ünlü oyuncu Baykal, bir zamanlar pavyonda çalışan, yıllar sonra da pavyon sahibi bir kadını canlandıracak. Usta oyuncu, kısa bir süre önce "Ekrana döneceksem içime sinen bir iş olmalı. Her şey para değil" demişti. 69 yaşındaki Melek Baykal son olarak Şevval Sam ve Caner Cindoruk ile Yandaki Oda dizisinde başrolü paylaşmıştı.

19745484.webp

MELEK BAYKAL KİMDİR?

 

Melek Baykal, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu, sunucu ve yazardır. 7 Ağustos 1954’te İstanbul’da doğmuştur. Babası bürokrat Baykal, bu yüzden çocukluğunu İstanbul ve Ankara arasında geçirmiştir; dedesinden kalan Bağdat Caddesi’ndeki evde büyümüştür. Baykal, 17 yaşında tiyatroya başlamış ve ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak dikkat çekmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi almış ve 1975’te mezun olmuştur. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamış ve pek çok oyunda rol almıştır. Bunlardan bazıları İstanbul Efendisi, Küçük Kolombus, Yunus Emre, Türkmen Düğünü, Bernarda Alba’nın Evi, Yerma, Sinan, Troyalı Kadınlar, Gül Satardı Melek Hanım, Romantika ve Şen Makas’tır. Baykal, 1993 yılında Ferhunde Hanımlar dizisiyle televizyon dünyasına adım atmış ve bu dizide canlandırdığı Nermin karakteriyle tanınmaya başlamıştır. Daha sonra Hayat Bağları dizisinde Nurhayat karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. Cennet Mahallesi dizisindeki Pembe karakteri ise onun en popüler rollerinden biri olmuştur. Akabinde yine bir komedi olan Akasya Durağı dizisinde Melahat karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Türk Malı Kaçma Baykal yakın zamanda Prestij Meselesi (2023) adlı yapımda yer almıştır. Baykal, aynı zamanda bir sunucu ve yazardır. 2012-2015 yılları arasında Star TV’de kendi adını taşıyan kadın programını sunmuştur. İlk evliliğini tiyatrocu Zafer Ergin ile yapmış, boşandıktan sonra ise ikinci evliliğini Almanya’da tanıştığı Warner Striening ile yapmıştır. Ayrıca 2008 - 2009 ve 2009 - 2010 sezonlarında Sokrates'in Son Gecesi adlı oyun ile Ankara Sanat Kurumu’ndan Tiyatroda En İyi Kadın Oyuncu ödüle layık görülen baykal çeşitli festival ve kurumlardan da yaşam boyu onur ödülü almıştır.