Teoman'ın 'Suriyeli kara kurular' çıkışına ilk tepki Yeşim Salkım'dan

Teoman'ın 'Suriyeli kara kurular' çıkışına ilk tepki Yeşim Salkım'dan

Şarkıcı Yeşim Salkım, kendisi gibi şarkıcı olan Teoman'ın Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Rock müzisyeni Teoman, t24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda Suriyeli mülteciler hakkında konuşmuş ve dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Bazı insanların İstanbul'un özellikle Beyoğlu bölgesinin Arap kültürüne uygun hale gelmesinden rahatsız olduğunu belirtmesi üzerine, bu durumu eleştiren Teoman "Norveçli sarışın çocukları görseler 'harika olmuş' diyeceklerdi. Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Teoman röportajında şöyle demişti:

"Taksim’de Norveçli sarışın çocuk görseler 'Harika' diyecekler ama Suriyeli kara çocukları görünce rahatsız oluyorlar. Hepsini tanıyorum, tam olarak böyle demeseler bile içlerinden geçenleri biliyorum. Benim için 'Her yer Arap oldu' demek ırkçılıktır. Türkiye’deki aşırı göçten rahatsızım, bu işler yanlış ve plansız bir şekilde yapıldı, hâlâ da devam ediyor. Ancak artık bunun çaresi yok; o çocuklar burada büyüdüler. Onları geri göndermek vicdansızlık olur. Ayrıca, Suriyelilerden rahatsız olanların çoğu İngiltere’ye gitmek istiyor, İngiltere’nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına layık görmüyorlar" 

"YAŞ İLERLEYİNCE KAFADA FOSFOR KALMIYOR"

Teoman'ın bu sözlerine Yeşim Salkım'dan tepki geldi.

 Salkım, paylaşımında “Yaş ilerleyince kafada fosfor kalmıyor tabii, normal. Teoman, bol bol balık ye ve balık yağı iç, belki iyi gelir” şeklinde yorum yaparak eleştiride bulundu.

ekran-goruntusu-2024-08-27-173855.jpg

Teoman’ın açıklamaları ve Yeşim Salkım’ın tepkisi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.