
TOGG satışları dibi gördü! Sıfır faizli kredi de kurtaramıyor
Sıfır faizli kredi de artık fayda etmiyor. Yerli ve milli otomobil TOGG T10X satışları bir hayli düştü.
Büyük umutlarla yola çıkan elektrikli yerli otomobil TOGG'un satışları günden güne erimeye devam ediyor.
TOGG T10X'in Temmuz ayı içerisinde yapmış olduğu teslimat sayısı açıklandı. Tüm kampanyalara rağmen satışlardaki düşüş dikkatlerden kaçmadı.
teknolojioku'daki habere göre Sıfır faizli ve uygun oranlı kredi seçenekleriyle beraber bir döneme damga vuran TOGG, sıfır araç satışlarındaki düşüşten payına düşeni aldı. Farklı kampanyalar ile beraber tüketicilere sunulan TOGG T10X satışlarında ciddi bir düşüş görülüyor.
Ancak otomobilin satış performansındaki düşüşün tek nedeni sıfır otomobil piyasasındaki daralma da değil. Son dönemde elektrikli otomobillere olan talepte de ekstra bir düşüş var.
TOPLAM TESLİMAT SAYISI 33 BİN 831
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin paylaştığı verilere bakılırsa bu sayı 1.227. Bu eklemeler ile beraber TOGG T10X'in toplamda yapılan teslimat sayısı 33.831 oldu. Böylece TOGG T10X'in şu anda Türkiye'de en fazla satılan elektrikli otomobil olduğunu ifade etmek mümkün. Aracın 2024 yılındaki toplam teslimat sayısı ise 14.248 adet.
TOGG T10X'in Mayıs ayı satışları 4.140 adet, Haziran satışları ise 1.733 adet olmuştu. Bu bilgiler ışığında Mayıs'a göre satışların yüzde 70 oranında azaldığı gözlemleniyor. Haziran ayına kıyasla düşüşün ise yüzde 29 olduğunu ifade edilebilir. Bu düşüşler karşısında nasıl önlemler alınacağı ise merak ediliyor. Çünkü yüksek oranlardaki bu düşüş, acil bir tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.