Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor

TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'da "Fenerbahçe Üniversitesi" ve "Ayvansaray Üniversitesi" adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Ayvansaray Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasıyla ilgili tasarı kabul edilerek yasalaştı.


Yasaya göre, İstanbul'da Plato Vakfı tarafından "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi" kurulacak.

 

Üniversite, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mühendislik Fakültesi; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Plato Meslek Yüksek Okulundan oluşacak.

 

Plato Meslek Yüksekokulunun öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da üniversiteye devredilecek.

 

Ayrıca İstanbul'da Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından "Fenerbahçe Üniversitesi" kurulacak.

 

Üniversite, Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Eğitim Haberleri

YKS Birinci Ve İkinci Oturum Ne Zaman Yapılacak? Sınav Giriş Yerleri Açıklandı Mı?
LGS sınavı ne zaman 2025? LGS sınav ve başvuru tarihi belli mi?
Açık lise sınavları ne zaman 2025? İşte 2025 AÖL sınav tarihleri!
2. dönem ara tatil ne zaman?
Bursluluk sınavı başvuru ne zaman 2025? İOKBS bursluluk sınavı takvimi açıklandı