İç harca eklendiğinde biber dolmasına farklı bir aroma katıyor! İşte lezzet katan tüyo

Biber dolması pişirirken aklınızda bulunması gereken tüyo

Biber dolmasının lezzetini arttırmak için bir tüyo daha paylaşmak istiyoruz. İç harcına eklenen kimyon, biber dolmasına farklı bir aroma katıyor. Bu baharatın sıcak ve baharatlı tadı, yemeğin lezzetini arttırıyor ve damak zevkinize farklı bir tat sunuyor. Biber dolması tarifinizi hazırlarken 1 tatlı kaşığı kimyon eklemeyi unutmayın. Bu küçük detay, yemeğinizi unutulmaz kılacaktır. 

BİBER DOLMASININ TARİFİ

Zeytinyağlı Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 500g dolmalık biber (13 adet)

İç Harcı İçin;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet domates
  • 6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Domates dilimleri

Zeytinyağlı Dolma Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dolmanın içini hazırlayalım. Bunun için soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  2. Bir tava ya da tencerede  zeytinyağı ile soğanı, soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavuralım.
  3. Kavurduğumuz soğana yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci, baharatları ve rendelediğimiz domatesleri  ekleyerek, 5-6 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Ardından ocağı kapatalım ve ince kıydığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
  5. Bu sırada bizde dolma biberlerin içini çıkartalım. Baş parmağımızla dolma biberin baş kısmına bastıralım ve yavaşça çevirerek çıkartalım ve güzelce yıkayalım.
  6. İçerisine küçük bir kaşık ile iç harcından 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
  7. Tüm harç bittikten sonra dolmalarımızı tencereye yan yana dizelim.
  8. Domatesten dolma biberlerin üzerini kapatacak şekilde keselim ve kapak şeklinde biberlerin üzerine kapatalım.
  9. Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edelim ve tencerenin kapağını yarı kapalı olacak şekilde kapatarak kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 35 dakika kadar pişirelim.
  10. Pirinçler ve dolmalık biberler yumuşadıktan sonra ocaktan alalım. Ilık veya soğuk olarak servis edelim.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler

Revani dağılıyor mu? Bu yöntemden sonra artık dağılmayacak! İşte işin püf noktası
Doğuştan asabi 3 burç! Bu burçlar sinir küpü olmaları nedeniyle sevilmiyor
Pastane usulü ekler yapmanın püf noktası: Aynı dışardan alınmış gibi oluyor

Gözden Kaçmasın Haberleri

Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?
2025 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman? Sağlık Bakanlığı'ndan 26 bin 673 Personel Alımı