Ancak, evde yapıldığında lokantalardaki kadar lezzetli olmaması sıkça karşılaşılan bir durumdur. İşte tam da bu noktada, lokanta usulü kuru fasulyenin sırrı devreye girer. Bu sırrı keşfederek, evinizde de lokantalardaki lezzeti yakalamanız mümkün.
LOKANTA USULÜ KURU FASULYENİN HAZIRLANIŞI
Kuru fasulye pişirirken haşladığınız tavuğun suyundan kullanın. Tencereye eklenen 1 bardak tavuk suyu yemeğin daha lezzetli olmasını ve lokanta usulü olmasını sağlıyor.
Kuru fasulye yemeğinin malzemeleri:
- 1 büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 orta boy domates
- 1 su bardağı fasülye
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kuru Fasulyenin Tarifi
- Soğanı doğrayıp az yağda kavuruyoruz.
- Ardından ince kıyılmış biberleri atıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Domates salçasını da katıp bir kaç dk daha kavurduktan sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
- Bir gece önceden ıslattığımız fasülyelerin suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. 3-4 dk kavuruyoruz.
- Fasülyelerin üstünü 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyup baharatları ekleyip güzelce karıştırıp düdüklü tencerede 45 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Eklediğiniz bu su tavuk suyu olursa yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
Eğer normal tencerede yapacaksanız ıslattığınız fasülyelerin suyunu süzüp başka su ekleyerek 10 dk kaynatmalı ve yemeğe o şekilde eklemelisiniz
Lokanta usulü kuru fasulyenin sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin doğru tekniklerle pişirilmesinden geçer.
Bu püf noktalarını dikkate alarak, evinizde de lokantalardaki lezzeti yakalamanız mümkün olacaktır. Deneyerek ve özenerek yapacağınız kuru fasulye, sevdiklerinizle paylaşacağınız enfes bir lezzet haline gelecektir.
Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Youtube.com, Kisadalga.net