CHP'den erken seçim talepleri artarken, parti "önseçim" kararını alarak adayını ilan etmeye hazırlanıyor.
CHP'de parti üyelerinin oy kullanacağı önseçim ile aday belirleme yöntemi tercih edilirken, son olarak Betimar Araştırma'nın yaptığı ankette CHP kıl payı AKP'nin önünde yer aldığı görüldü. Öte yandan anketteki katılımcılar muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak iki isimden birini işaret etti.
BETİMAR'DAN CHP ADAYLIK ANKETİ
2024 yerel seçimleri ve 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerini nokta atışı bilen Betimar Araştırma son verilerini paylaştı. Ankette ise CHP'li isimler dikkat çekti.
Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yakın sonuca ulaşan şirket Betimar, Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'nın ocak ayı sonuçlarını açıkladı. 30 Ocak 2025 tarihinde, 26 ilde telefon anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen araştırmaya 1500 kişi katıldı.
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI
Araştırmada katılımcılara Türkiye'nin en önemli sorunu, Bolu'daki otel yangını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade vermesi, Türkiye'nin Suriye politikası, CHP'deki adaylık yarışı, erken seçim, olası Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi gibi konulardaki görüşleri soruldu.
ADAYLARDA YAVAŞ, PARTİLERDE CHP ÖNDE
Araştırmada, çoklu adayların bulunduğu olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu geride bırakırken, olası bir milletvekili genel seçiminde parti bazında CHP kıl payı AKP'nin önünde yer aldı.
Araştırmanın sonuçları şöyle: