AKOM'dan İstanbullulara uyarı: Kar yağışı geliyor, hava buz kesecek

AKOM, sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceğini ve kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Türkiye, soğuk hava dalgalarını atlatıp yaza merhaba derken, dün Marmara Bölgesi'nde kar yağışı görüldü. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne yığınak yapan kar, İstanbul'a yaklaşırken, beklenen soğuk hava dalgası şehri etkisi altına aldı. Sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşmesinin ardından, İstanbul'da kar yağışı bekleniyor.

BALKANLARDAN GELEN SOĞUK HAVA DALGASI KÜRESEL SOĞUKLARI GERİ GETİRDİ

Türkiye, Mart ayının sonlarına doğru ısınan hava ile yalancı bahar yaşarken, Nisan ayının başında sürpriz yaptı. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, kışı geri getirdi ve kar yağışı İstanbul'a kadar ulaştı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde dün akşam saatlerinde kar yağarken, İstanbul'da da ayaza kesen bir hava yaşandı.

AKOM'DAN AÇIKLAMA: KAR YAKINDA

Sosyal medya üzerinden uzun süreli hava tahmin raporlarını yayımlayan AKOM, İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili açıklamada bulundu. Balkan soğuklarının İstanbul'da da etkili olacağı, sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceği ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın ardından kar yağışının görüleceği bildirildi.

Güncel Haberleri

KPSS ne zaman 2026? Bu yıl KPSS önlisans oturumu yapılacak mı? 2026 Önlisans KPSS sınavı ne zaman yapılacak?
Kredi faizlerinde son durum!
ABD Başkanı Trump, Türkiye'yi ziyaret edecek mi?
Yalnızca oralarda kullanılacak
Motorine zam geliyor! 18 Nisan Cuma güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyatlar