İstanbul Sözleşmesi için Taksim'e giden kadınlara polisten biber gazlı müdahale

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto eden kadınlar Taksim Tünel’de bir araya geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto eden kadınlar Taksim Tünel’de bir araya geldi.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin karar resmen yürürlüğe girerken, kadınlar; Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi İstanbul'da da protesto yürüyüşü yaptı. Kadın örgütlerinden oluşan "İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu"nun çağrısı üzerine kadınlar, Taksim Tünel’de bir araya geldi ve “İstanbul Sözleşmesi bizim. Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” dedi. 

HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya'nın yanı sıra TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in de destek verdiği protestoda ellerinde “Sarayınızı başınıza yıkacağız”, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” ve “Kadınlar özgürlük için isyanda” dövizlerini taşıyan kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları attılar.

Taksim Tünel'den Rus Konsolosluğu'na yürüyen kadınlar konsolosluk önünde polis barikatıyla karşılaştı. Kadınların barikatı aşması üzerine ikinci kez polis barikatı kuruldu. İkinci barikatı da zorlayan kadınlara polis biber gazıyla müdahale etti.

Güncel Haberleri

Bakan Tunç-DEM Parti heyeti görüşmesi bugün
Acı haberi Ali Yerlikaya duyurdu! Uzman çavuş şehit oldu
Deprem sonrası THY, Ajet ve Pegasus’tan bilet fiyatı kararı!
Meteoroloji'den 20 il için sarı kodlu uyarı!
Murat Ongun’un avukatı gözaltına alındı