Yayımlanan yeni listede, birçok dana eti, lahmacun ve pide harcında tek tırnaklı et ve sakatat kullanıldığı tespit edildi. Yayımlanan yeni listeye göre, mantı, köfte ve kebap harçlarında kanatlı et ve sakatat kullanıldığı tespit edildi.
LAHMACUN HARCINDA AT VE EŞEK ETİ
Sakarya'da faaliyet gösteren Bağ Konakları Cafe ve Büfe'nin lahmacun harcında, analizler sonucunda tek tırnaklı hayvan eti (at, eşek gibi) bulunduğu belirlendi.
Afyonkarahisar'daki Yapıcı şirketine ait dana kavurma ürününde de benzer şekilde tek tırnaklı hayvan etine rastlandı.
PİDE HARCINDA SAKATAT
Antalya Konyaaltı'ndaki Yamaçoba Restoran'da sunulan pidenin iç harcında sakatat bulunduğu açıklandı.
SUCUKTA DA HİLE
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde birçok sucuk markası da yer aldı. Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Ertürk marka piliç sucukta, Afyon Keyf-i Sucuk marka piliç sucukta ve Genç Yayla tarafından üretilen ısıl işlem görmüş piliç sucukta mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi. Ayrıca, Çetinkaya Et Market marka sucukta da kanatlı eti bulunduğu belirtildi.
Gerçek Gündem