Dünyanın birçok yerinden kadın otomotiv gazetecileri, 2009 yılında bir araya gelerek, Yeni Zelandalı gazeteci Sandy Myhre liderliğinde Kadınların Dünyasında Yılın Otomobilleri (WWCOTY) etkinliklerine ilk adımlarını atmışlardı. Yapılan etkinliklerin amacı, kadınlara göre yılın en iyi otomobillerini seçmekti.
Bu yıl da o gelenek bozulmadı. Kadınların Dünyasında Yılın Otomobilleri (WWCOTY) ödüllerinin bu yılki kazananları açıklandı. İşte sadece 'kadın otomotiv gazetecileri tarafından belirlenen' yılın otomobilleri...
En iyi şehir arabası: Kia Niro
Kadın otomotiv gazetecilerine göre yılın en iyi şehir otomobili, Kia Niro'ydu. C-SUV segmentindeki otomobillerden bir tanesi olan Kia Niro (hibrit), Türkiye'de 1 milyon 435 bin TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Elektrik motoruna sahip bir Niro sahibi olmak isteyen tüketicilerin ise 1 milyon 780 bin TL'yi gözden çıkarmaları gerekiyor.
En iyi aile SUV'u: Jeep Avenger
WWCOTY 2023 sonuçlarına göre yılın en iyi aileye uygun SUV modeli Jeep Avenger. B-SUV segmentindeki Avenger'ın "Yılın Otomobili" de seçildiğini hatırlatmakta fayda var. Jeep, şu an için Türkiye'de Avenger satışı yapmıyor.
En iyi geniş araba: Citroen C5 X
Citroen'in henüz Türkiye'ye getirilmeyen otomobili C5 X, D segment otomobil olarak tanıtılmıştı. Kadın gazeteciler, bu aracı da ödüle layık gördüler.
En iyi SUV: Nissan X-Trail
SUV kasa tipi yaygın olsa bu B ve C SUV'lar, hiçbir zaman gerçek SUV segmentinin yerini alamayacak. Bu segmentin en sevilen temsilcilerinden Nissan X-Trail, kadın gazetecilere göre yılın en iyi SUV'uydu. Yaptığımız son kontrollerde, Nissan Türkiye'nin X-Trail satışlarını durdurmuş olduğunu görüyoruz.
En iyi performans arabası: Audi RS 3
Premium otomobil üreticisi Audi'nin 2023 RS 3 modeli, 401 beygir gücündeki gerçek bir canavar. Aracın Türkiye'de satışı bulunmuyor.
En iyi 4x4: Ford Ranger
Kadın otomotiv gazetecilerine göre yılın en iyi 4x4 otomobili Ford Ranger'dı. Ranger, Türkiye'de 1 milyon 29 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.