Passat'ın varisi elektrikli sedan modeli ID.7 için önemli bir duyuru yapıldı. Geçtiğimiz yıl üretimi sona eren Passat Sedan, en çok Türkiye’de satış yapıyordu.
Sedan atağa kalkarak yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Elektrikli sedan modelinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde ülkeye gelmesi planlanıyor.
"ID.7'Yİ YÜZDE 10 ÖTV DİLİMİNDE TUTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre; 600 kilometrenin üzerinde menzili bulunan ID.7’yi önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını söyleyen VW Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar yenilenen Passat Variant ve Tiguan geliyor. Devam eden aylarda sırasıyla ID.4, ID.5, ID.7 ve ID.3 olmak üzere 4 yeni elektrikli otomobil getireceğiz. Diğer modeller gibi ID.7’yi de yüzde 10 ÖTV diliminde tutmak için çalışıyoruz, gelirse sedan pazarını tekrar yukarı çıkarır. O kadar yüksek adetlerde satar ve Türkiye’deki en büyük oyuncumuz olur. Elektrikli ürün gamımız en az içten yanmalılar kadar agresif ve iddialı olacak. Türkiye’de pazar payımızı tekrar çift haneli rakamlara çıkaracak” dedi.
"TÜRKİYE'DE SUV'LARIN ORANI YÜZDE 65'LERE YÜKSELDİ"
Bottaro, şöyle devam etti:
"Sadece Passat Sedan ve Jetta modellerinin toplam satışları Türkiye binek otomobil pazarının yüzde 7’sini aşıyordu. 2018’den itibaren bu modelleri kaybetmeye başladık. Volkwagen markasının üretimde yaşadığı küresel daralamaya rağmen SUV dönüşümünü iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Volkswagen Türkiye’de SUV’ların oranı yüzde 65’lere yükseldi. Bunda Hatchback modellerimiz Golf ve Polo’dan üretim alamamamızın da etkisi oldu. Golf ve Polo’yu tekrar hakettiği yerlere taşımak istiyoruz. Bu sene bir terslik olmazsa toplam binek araç satışlarında 70 bin adedi geçmeyi planlıyoruz.
Önümüzdeki yıl binek otomobil pazarının yüzde 30 civarında daralarak 500-600 bin bandında kapanacağı tahmin ediliyor. 2024 yılının da Volkswagen açısından arz krizinin sona erdiği ve yüksek üretim adetlerine ulaşıldığı bir yıl olmayacağını düşünüyorum."
"KAMPANYALAR PAZARI DİNAMİK TUTUYOR"
VW Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, "Volkswagen’in üretimde yaşadığı sorunların sürmesi 2024’te Türkiye pazarına çok sayıda yeni marka girecek olması nedeniyle rekabet açısından endişelendirmiyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Hem endişelendiriyor hem de endişelendirmiyor. Son aya baktığımızda Türkiye’de satılan her 100 araçtan 20’sini pazara giren yeni oyuncuların sattığını görüyoruz. Çok büyük bir başarı ve oran. Ancak diğer yandan bizi cesaretlendiriyor. Çünkü, iyi markaların gelmesi, rekabetin artması ve kampanyalar pazarı dinamik tutuyor. Kendi içerisinde fırsatlar barındırıyor. Bu markalar arz krizini 2024’te fırsata çevirdiler ancak agresif fiyat ve kampanya politikasının uzun süre devam etmeyeceğini tahmin ediyorum”