59 yıllık köfteci, lezzetli köftelerin sırrını paylaştı. Köftelerin bu özel teknikle pişirilmesi sayesinde hem daha lezzetli oluyor hem de pişme esnasında şeklini koruyor. Bu yöntem sayesinde köfteler sönmüyor ve müşterilere her zaman taze ve lezzetli bir deneyim sunuluyor.
İşte 59 yıllık köfteci İbrahim Erhan Erdin'in paylaştığı lezzetli köftenin sırrı
KLASİK KÖFTE TARİFİ
İşe en basitinden klasik köfte tarifi ile başlayalım. Gereken malzemeler şunlar;
1 soğan
Yarım demet maydanoz
500 gr dana kıyma
1 yumurta
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
KLASİK KÖFTE NASIL YAPILIR?
Öncelikle soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Sonrasında kıyma, maydanoz, soğan, yumurta, zeytinyağı, isteğine göre baharat ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Bu yoğurma süresine göre malzemeler daha iyi bütünleşip dağılması önlenmiş olacaktır. Sonrasında yine keyfinize göre büyüklükte parçalar koparıp yassılaştırın. İçinin tam pişmesini istiyorsanız kalınlığına dikkat edin. Son olarak tavada ya da ızgarada pişirin.
Geleneksel yöntemlerin yanı sıra, yılların verdiği deneyim ve ustalıkla geliştirilen bu teknik, müşterilerin favori köfteci mekanlarında tercih sebebi olmaya devam ediyor. Usta ellerde şekil verilen köfteler, özel malzemelerle harmanlanarak özenle pişiriliyor ve müşterilere sunuluyor.
Kaynak: Mynet.com, Youtube.com