Bu meyve kanserli hücreleri yok ediyor! Adeta bir savaşçı...

Mucize olarak anılan acai meyvesinin akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86'sını başarıyla öldürdüğü belirlendi. İşte bağışıklığı güçlendiren ve kanser oluşmasını engelleyen acai meyvesinin mucizevi faydaları...

Acai meyvesi, diğer meyvelere göre daha düşük şeker oranına sahip. Bakıldığında 100 g acai meyvesinin; %70’i kalori, %50’si yağ, %16’sı karbonhidrat, %4’ü protein. Ayrıca bu meyve; A vitamini, sodyum, kalsiyum da içeriyor.

Kanserli hücreleri öldürmede çok zaferli olduğu ispatlanan Orta ve Güney Amerika’ya has olan Acai palmiye ağaçlarında yetişen acai meyvesi, kızılcık, frambuaz, böğürtlen, çilek ve yaban mersininden daha zengin bir antioksidan kaynağıdır.

ACAİ MEYVESİ NEDİR? 

Acai meyvesi orijinal olarak amazon ormanlarında yetişen zengin antioksidan özelliği taşıyan genellikle görüntü olarak yaban mersinine benzetilen mor renkli bir üzüm yani meyvedir. Çoğunlukla acai üzümü olarak bilinmektedir. Bu haliyle market raflarında da yerini almıştır.

Araştırmalara göre, 2009 senesinde gerçekten popüler oldu. Acai çilekleri oldukça kırılgandır, bu sebeple onları Orta ve Güney Amerika dışında rastgele bir yerde bulmak zordur.


Bu surattan toz haline getirilmiş veya dondurulmuş acai çilekleri satılmaya başlandı. Bazı meyvelerin natürel şeker oranı yüksektir. Acai çilekleri değişik meyvelere oranla daha düşük şeker oranına sahip.

ACAİ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

Acai meyveleri sağlığımızı çeşitli şekillerde geliştirir. Sadece kilo kaybına ve sindirime yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklığınızı arttırır ve sağlıklı cilt ve saçları destekler.

Acai üzümünün serbest radikallerin vücuda verdiği oksidatif hasarı onardığı bilinmektedir.

Kalp krizi üzerine yapılan 2014 araştırması, acai meyvesinin, kalp hipertrofisi, fibroz ve kalp fonksiyon bozukluğu gibi kalp ile ilişkili hastalıkların tedavisinde önemli ölçüde yardımcı olduğu sonucuna varmıştır.

ACAİ BERRY MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Acai meyvesi Türkiye de özellikle meyve formunun dışında toz halinde de tüketilmektedir. Bu şekilde özenli kurtularak acai meyvesinden elde edilen toz formunu içeceklere ve yoğurtlara konulmakta ve o şekilde tüketilmektedir.

ACAİ TOZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Acai meyvesi Türkiye de özellikle meyve formunun dışında toz halinde de tüketilmektedir. Bu şekilde özenli kurtularak acai meyvesinden elde edilen toz formunu içeceklere ve yoğurtlara konulmakta ve o şekilde tüketilmektedir.

Kan şekerinin ve insülinin düzenlenmesini sağlamaktadır.

A,C ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu yüzden cilt ve göz sağlığı için faydası çok fazladır.

Sindirim sitemini ve bağırsak sağlığını korumaktadır.

Hafızayı destekler.

Omega yönünden zengindir

Kan dolaşımını ve kalp sağlığını destekler.

Antioksidan özelliği yüksektir. Vücuttaki inflamasyonu azaltır.

Zayıflamaya yani kilo vermeye yardımcı bir üründür.

Demir, kalsiyum , bakır ve çinko yönünden zengin bir meyvedir.

Acai meyvesi de bu yönden kanser hücresiyle savaşan bir besindir.

Yaşlanmaya karşı vücudu destekler ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Magnezyum ve potasyum açısından zengin bir besindir.

B vitaminleri açısından zengin bir besin olduğundan tüketilmesi faydalıdır.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?