Canan Karatay, herkesin severek tükettiği kuruyemiş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Mynet'ten Nilgün Akbıyık'ın haberine göre; sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, kuruyemişlerle ilgili önemli bir uyarı yaptı.
KAJUDAN UZAK DURUN
Karatay, özellikle kaju fıstığı konusunda uyarılarda bulunarak hayatı boyunca hiç kaju yemediğini söyledi. İthal edilen bazı yiyeceklerin üzerine sıkılan bromür gazının sağlık için zararlı olduğunu belirten ünlü profesör "Brezilya cevizi çok tehlikeli. Kaju dedikleri o da çok tehlikeli hep yurtdışından geliyor. Dışarıdan geldiği için ilaçlı hepsi tabii ki de çok tehlikeli. Ben daha bir tane yememişimdir. Fındık fıstık varken niye onu yiyeyim? Ceviz varken memleketimde niye onu yiyeyim…" diye konuştu.
"HİÇ KAJU YEMEDİM"
“Hiç Kaju Yemedim” Karatay, ithal ürünlerin üzerine küf önlemek amacıyla bromür gazı sıkıldığını ve bu durumun sağlık açısından risk oluşturduğunu vurguladı.
Yerel ve mevsimlik tüketimin önemini belirten Karatay, “Mümkün olduğunca tükettiğimiz her şeyi yerel ve mevsiminde tüketmeliyiz” şeklinde tavsiyede bulundu.
Ayrıca, kaju fıstığının tehlikelerine işaret eden Karatay, Brezilya cevizinin de yurt dışından geldiği ve ilaçlı olduğu için tehlikeli olduğunu söyledi.
Karatay, “Ben hiç kaju yemedim. Ülkemizde fındık, fıstık ve ceviz gibi alternatifler varken, neden ithal ürünleri tüketeyim?” diyerek yerli ürünlerin tüketilmesinin önemini vurguladı.