Prof. Dr. Canan Karatay, kebap tüketimine ilişkin herkesi şaşırtan bir açıklama yaparak bu lezzetli yiyecek için yeşil ışık yaktı. Karatay ayrıca karbonhidratların sağlığa zararlarına da dikkat çekmeyi es geçmedi.
KAN ŞEKERİ Nİ FIRLATAN YİYECEKLERİ SIRALADI
Prof. Karatay, 30-40 yıl önceki bilgilere dayanan kalori hesabının tarihe karıştığını iddia etti ve şunları söyledi:
"Ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, çay şekeri, meyve şekeri, içtiğiniz şekerli içecekler, gazlı içecekler vücuda girdiği zaman kan şekerinizi fırlatır. Bunlar insan vücudu için zehirdir. Bunların kalorisinden korkulmaması gerekir. Çünkü sağlıklı yağ yerseniz o yağ vücudunuzda yağ olarak birikmez. Tam tersine kilo verdirir. Yağ yiyerek vücuttaki birikmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Çünkü yağ sizi acıktırmaz. Yağ, uzun sure devam eden sağlıklı enerji sağlar"
ŞEKER HASTALIĞININ NEDENİNİ AÇIKLADI
Şeker hastalığına da değinen Karatay, “Şeker hastalığı asla genetik değildir, aşırı düzeyde şeker tüketiminin sonucudur. Aynı ailede görülmesi, aynı aile içinde ne görüyorsak onu yapmamızın sonucudur. Annemizden babamızdan ne görürsek onu yapıyoruz” dedi.
"İSTEDİĞİNİZ KADAR KEBAP YİYEBİLİRSİNİZ, SERBEST"
Prof. Karatay, Adana kebabı tüketimi ile ilgili soruya, “Adana kebap memleketi. Çok lezzetli yemekleriniz var. İstediğiniz kadar kebap yiyebilirsiniz, serbest. Ama yanında ekmek ya da bulgur pilavı yemeyeceksiniz” şeklinde yanıt verdi.