Dikkat! Bu besinleri 30 yaşından sonra tüketmeyin!

ABD’li beslenme uzmanı Dana Leigh Smith, 'Eat This, Not That' sitesi için bir makale kaleme aldı. Makalede 30 yaş üzeri için tüketilmemesi gereken besinler yer aldı.

ABD’li beslenme uzmanı Dana Leigh Smith, 'Eat This, Not That' sitesi için bir makale kaleme aldı. Makalede 30 yaş üzeri için tüketilmemesi gereken besinler yer aldı.


Yaş geçtikçe tükettiğimiz gıdalara dikkat etmek gerekir. Bunların başında İlk sırada bir kase dondurma ile aynı miktarda şeker içeren aromalı yoğurtlar tüketilmemeli.

Kahvaltıda tüketilen hamur işleri, kekler ve lavaşlar 30 yaşından sonra tarih olmalı.

İŞTE 30 YAŞINDAN SONRA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER;
- Çıtır et;

- Soya sosu ve peynir bazlı soslar;

- Salam ve ‘hot dog’;

- Cips;

- Margarin;

- Jambon;

- Simit ve beyaz ekmek;

- Pestisit (kimyasal madde) içeren gıdalar;

- Buzlu kahve ve kafeinli dondurma;

- Vejetaryen burgerler;

- Konserve meyveler.

Kokteyl ve bira tüketiminden vazgeçilmesinin de faydalı olacağına dikkat çeken Smith, alkollü içeceklerin uykusuzluğa neden olduğu, uykusuz geçirilen gecenin ertesi günü yemek yeme isteğinin arttığı konusunda uyardı.

ABD’li uzman, sıralanan besinlerin öğünden çıkarılmasının insanların ‘zarif bir şekilde yaşlanmalarına’ ve formda kalabilmelerine olanak sağlayacağını vurguladı.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?