Diş temizliğinde kritik hata! Kalp krizine kadar götürebilir

Diş temizliğinizi yaparken bazı püf noktalar vardır. Ancak bu püf noktayı kaçırır ya da görmezden gelirseniz ciddi sağlık problemleriyle boğuşabilirsiniz.

Diş temizliğinde yapılan yanlışlar birçok hastalığı davetiye çıkarabiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan küçük bir hatanın dahi kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade ediyor. Peki nedir bu hatalar? Diş temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...

DİŞİ İPİ KULLANMAYI UNUTMAYIN

Birçok insan dişlerini günde iki kez fırçalamaları gerektiğini bilse de, bir uzman birçok kişinin diş ipi kullanmayı unuttuğunu söyledi. Dr. Sameer Patel, diş ipinin diş minesini aşındırabilen ve tartara neden olabilen diş eti çizgisinin altındaki plakları da temizlediğini açıkladı. Uzman, bunu rutininize dahil etmenin diş eti iltihabı, boşluklar ve diş eti iltihabı olasılığını azaltabileceğini ekledi.

DİŞ TEMİZLİĞİ VE KALP HASTALIĞI

MailOnline'a verdiği demeçte, "Araştırmalar, nörolojik ve kalp sağlığı için diş ipi kullanmanın önemini giderek daha fazla gösteriyor" dedi. Harvard Tıp Fakültesi'ndeki uzmanlar, diş eti hastalığının da kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılı olduğu konusunda uyarıyor.

KALP KRİZİ VE FELÇ RİSKİNE DİKKAT!

Çalışma üstüne yapılan araştırmaların, ağız sağlığı zayıf olan ve diş eti hastalığı veya diş kaybı gibi sorunlardan muzdarip olanların, ağız sağlığı iyi olan kişilere göre genellikle daha yüksek kalp krizi ve felç oranlarına sahip olduğunu gösterdiğini belirtiyorlar. "Çalışmalar periodontal hastalık (özellikle porphyromonas gingivalis adlı bir bakterinin neden olduğu enfeksiyondan kaynaklanıyorsa) ve romatoid artrit arasında bağlantı kurmuştur."

DİŞLERİNİZİ GECE FIRÇALAMAYI UNUTMAYIN

Dr. Safa Al-Naher, yatmadan önce dişlerinizi iyi bir şekilde temizlemediyseniz, dişlerinizi yanlış fırçalamış olabileceğinizi ekledi. Her gün iki kez fırçalamanız gerekirken, gününüzde sadece tek bir kez fırçalama yapıyorsanız bunu uyumadan önce yapmanız gerektiğini söyledi. Bunun nedeni, yumuşak yiyecek parçacıklarının bir gecede dişlerde sertleşebilmesi ve tek başına fırçalamayla çıkarılmasını neredeyse imkansız hale getirmesidir.

Dr. Safa, "Günde iki kez fırçalamanızı öneririz. Günde yalnızca bir kez fırçalayacaksanız, günün sonunda gece yatmadan önce olduğundan emin olun" diye ekledi.

KAHVALTIDAN ÖNCE İLK İŞİNİZ DİŞ FIRÇALAMAK OLSUN

Dr Patel, kahvaltınızı yaptıktan hemen sonra inci gibi beyazlarınızı temizlerseniz, sağlığınızı da riske atmış olabileceğinizi söyledi. Bir gecede ağızda çok fazla bakteri biriktiğini söyledi. Kahvaltıda yediklerimiz, diş minesine saldıran bu bakterileri besleyebilir. Dr Patel, kahvaltınızı yaptıktan hemen sonra inci gibi beyazlarınızı temizlerseniz, sağlığınızı da riske atmış olabileceğinizi söyledi. Bir gecede ağızda çok fazla bakteri biriktiğini söyledi. Kahvaltıda yediklerimiz, diş minesine saldıran bu bakterileri besleyebilir.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?