Faydasına 'yok artık' diyeceksiniz! Her gün 1 tane nar yerseniz bakın ne oluyor

Her gün bir tane nar yediğinizde vücudunuzda mucize etkileri oluyor. Doğal kalp ilacı olarak nitelen narın suyundan çiçeğine, kabuğundan posasına kadar her yeri faydalı. İşte narın inanılmaz mucizesi...

Neredeyse bilinen her antioksidanı içermesiyle meşhur olan nar, havaların soğumasıyla birlikte yeniden tezgahlarda yerini aldı. İçerisindeki B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içen bu meyve kışın hastalıklara karşı adeta kalkan görevi görüyor. Hastalıklardan korunmak için herkes nar suyu içiyor. Peki Nar suyu neye iyi gelir, faydaları neler?

Narın doğal bir kalp ilacı olarak nitelenirken, çekirdekleri gençlik iksiri, kabuğu kanser önleyici, narın çiceği ise şeker hastalığının devasına sahiptir. İşte böylesine şifalı olan nardan her gün bir tane tükettiğinizde bakın vücudunuzda neler oluyor...

Kişinin günlük yaşantısında sıkıntılı zamanlar yaşatabilen basur hastalığı; yarım litre suyun içine atılan bir avuç ölçüsündeki nar kabuğu suyuyla iyi geldiği bilinmektedir.

NARIN FAYDALARI NELERDİR? 

Sindirim Sistemini Düzenler

Mevsiminde tüketilen bir tane nar meyvesi, sindirim sistemini düzenleyici etkiye sahip olmaktadır.

Yanıklar Kısa Sürede İyileşir

Nar kabuğu püresi, cildi onaran etkisiyle biliniyor. Bu yüzden nar kabuğu dövüldükten sonra, yanık yaranın üzerine uygulandığında, yaranın iyileşme süreci hızlanmaktadır. Yaranın üzerinde bulunan mikropların da ortadan kalkmasında destekleyicidir.

Kanser Hastalıklarına Karşı Korur

Yapılan pek çok araştırma sonucunda tespit edilen; nar kanser hücrelerinin yayılma hızını azaltmada etken bir meyvedir.

Eklem Ağrılarını Azaltır

Mevsiminde düzenli olarak tüketildiğinde narın eklem ağrılarını azaltan bir etkisi olmaktadır.

Kandaki Mikropları Vücuttan Atar

Nar; antioksidan özelliği bulunan bir meyvedir. Bu nedenle de kanı temizleyici etkisi vardır. Narın meyve taneleri kadar, çekirdeğinin de vücuda olumlu etkileri olduğu unutulmamalıdır.  Ancak antioksidan tarafından zengin olan nar tuz ile birleştiğinde inanılmaz bir fayda sağlar. Güçlü bir iltihap söktürücüdür.

NAR ÇİÇEĞİ FAYDALARI NELERDİR?

• İshali önleyici etkiye sahiptir.
• Nar çiçeği; ciltteki ölü hücrelerin yenilenmesini ve cildin yeniden canlanmasını sağlar.
• Nar çekirdeğinden elde edilen suyla gargara yapıldığında, ağız ve diş eti hastalıklarına karşı doğal bir savunma mekanizması destekleyicisi elde edilir.
• Aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini önlemek için iyi bir yardımcıdır.

Narın Zararları Nelerdir?

Narın bilinen herhangi bir zararı yok. Ancak her şeyde olduğu gibi fazla tüketilen bir besinin vücuda yan etkileri olabilir. Çünkü nar meyvesi içerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunmaktadır.

NARI KİMLER TÜKETMEMELİ?

Kemoterapi tedavisi görenler; içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin oranı yüksek olduğundan dolayı, kanser ilaçlarıyla etkileşime geçmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle kanser hastaları ilaç kullandıkları dönemde tüketmeleri önerilmez. Diğer zamanlar için de doktorlarına danışarak tüketmeleri tavsiye edilir.

Hamile Olanlar

Nar meyvesi içerisinde yüksek oranda element içerir. Bu nedenle hamlilelik döneminde doktora danışılması tavsiye edilir.

Bağırsak Ameliyatı Olanlar

Nar meyvesi sindirim sistemini hızlandıran etkiye sahiptir. Bu yüzden bağırsak ameliyatı geçirenlere bu meyveyi tüketmeleri tavsiye edilmez.

Gaz ve Şişkinlikten Kurtulamayanlar

Hızlıca hazmedilebilen bir meyve olmasına rağmen, bazı kişilerde gaz ve şişkinlik oluşabilir. Ayrıca ateşi olan kişilerin de bu meyveyi tüketirken dikkat etmeleri önerilir.

NAR KAN YAPAR MI?

-Kan yapıcı özelliği vardır. -Erkeklerde sperm yapıcı özelliği vardır ve canlılığı arttırır. -Romatizma ve eklem ağırlarının olduğu bölgelere uygulandığında ağrı kesici özelliği vardır. -Bayılmalara karşı nar suyu içilebilir.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?