Gençleştiriyor, zekayı geliştiriyor, kalp krizinden koruyor, tansiyonu düzenliyor! Japonlar bunu her gün tüketiyor

İçeriğinde bulunan sağlıklı vitamin ve mineraller sayesinde tam bir şifa kaynağı olan bu gıdayı Japonlar resmen her gün tüketiyor. İşte gençleşmek isteyenler tükettiği o besin.

 İçeriğinde bolca A,B,C,D,E vitaminlerini barındıran gıda Japonların gizli sırlarından bir tanesi.

İşte tüketildiği andan itibaren hem gençleştiren hem de sağlıklı bir yaşam içerisinde olunmasına yardımcı olan o gıda ve faydaları...

TATLI PATATESİN FAYDALARI NELERDİR? 

Japonya’nın Okinawa bölgesinde yaşayan Japonların sıklıkla tükettiği gıdalardan bir tanesi olan tatlı patates, halkın beslenme alışkanlıklarının büyük bir çoğunluğunu karşılıyor. 

Mor patates üzerine gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda tam bir şifa kaynağı olduğunu belirlenen mor patatesin düzenli tüketilmesinin gençleşme üzerine de etkileri olduğu biliniyor.

Tatlı patates içerisinde A, B, B6 ve C vitamin barındırır. Oldukça önemli bir lif kaynağıdır.

Normal patatesten daha sağlıklı karbonhidrat içerir. Uzun süre tok tutar.

Fosfor, lif, bakır potasyum bakımından zengindir.

Tatlı patates kalp krizi ve karaciğer yağlanması riskini düşürür.

Beta karoten oranı yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tatlı patates kilo vermek isteyenler için yardımcı bir besin kaynağıdır.

Tatlı patates menopoz dönemindeki kadınların bu dönemi daha rahat atlatmasına yardımcı olur.

Dünyanın 7. gıda kaynağı olarak görülmektedir. A vitaminini %80 oranında karşılar.

Tatlı patates hipertansiyon ve anemi rahatsızlıklarının tedavisinde de etkilidir.

Tatlı patates beyin ve göz sağlığına olumlu etkiler vardır.

TATLI PATATES NASIL KULLANILIR?

Tatlı patates, patatesle yapılan tüm yemeklerin içerisinde kullanılabilir. Salatalarda tercih edilmektedir. Közleme, püre, kızartma ve fırınlama olarak pişirilir. Aynı zamanda haşlanarak da tüketilir. Tatlı patatesin içerisine et, peynir gibi malzemeler eklenerek kumpir yapılabilir. Kırmızı patatesin tadı  tatlı olduğu için tart yapımında tercih edilen malzemelerden biridir. Püre kıvamına getirildiğinde sütlü tatlıların yanına çok yakışmaktadır.

TATLI PATATES NEREDE BULUNUR? 

Ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılır. Tatlı patatesi yerel üreticilerden, büyük marketlerden ve online satış mağazalarından temin edebilirsiniz.

TATLI PATATES KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Kabukları soyulan ve doğranan tatlı patatesler 20 dakikada, bütün olarak ise 30 dakika pişirilmelidir.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?