İğne korkusu olan çocukları ikna etmenin 6 yolu

İğneden korkan çocukları ikna etmenin 6 etkili yolu ortaya çıktı. Bu yöntemlerle çocukların korkusunu yenmesi sağlanabilir.

Geçmişten bugüne birçok aile ne yazık ki hastaneyi, doktoru korkulacak bir yer ve kişiler olarak tanıtır. Özellikle çocukları 'iğne yapmak' ile tehdit etmek gibi büyük bir yanlışa imza atan pek çok aile daha sonra çocukların aşı olurken yaşadığı korkuyu nasıl yeneceklerini kara kara düşünür.

Uzmanlara göre, iğne korkusunu yenmek ve çocukları iğnelerle ilgili daha rahat hale getirmek mümkün. Peki bu nasıl sağlanır?

1. Çocuğun Korkusunu Anlayın ve İfade Edin

Birçok çocuk, iğneden korkar çünkü bilinçaltında acı, zarar görme veya kontrol kaybı korkuları var. Bu nedenle, ebeveynlerin ilk adım olarak çocuklarının korkularını anlaması ve bu duyguları kabul etmesi gerekir.

2. İğne Korkusunu Hikayelerle Aşmak

Çocuklar, hikayelerle daha iyi bağlantı kurabilirler. İğne korkusunu anlatan eğlenceli ve rahatlatıcı hikayeler, çocukların bu durumu daha az korkutucu görmelerine yardımcı olabilir.

3. Pozitif Pekiştirme Kullanmak

İğne sonrası ödüller veya ödüllendirme yöntemleri, çocukların korkularını aşmalarına yardımcı olabilir. Ancak, ödüllerin aşırıya kaçmaması önemli.

4. İğne Sürecini Basitleştirmek ve Kontrol Hissi Vermek

Çocukların korkularıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için, iğne işlemi öncesinde onlara süreci basit bir şekilde açıklamak ve ne olacağını anlatmak çok önemli.

5. Rahatlatıcı Teknikler ve Nefes Egzersizleri

İğne korkusunu yenmek için rahatlatıcı teknikler de oldukça etkili olabilir.

6. İğne Sonrası Destek ve Övgü

İğne sonrası çocuğa ilgi göstermek ve onu ödüllendirmek, hem çocuğun hem de ebeveynin duygusal olarak rahatlamasına yardımcı olabilir.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?