Salam, sosis ve sucuk gibi işlem görmüş etler tüketildikten sonra bakteriyel enfeksiyon ilaçları almak tansiyonda ani sıçramalara yol açar. Ayrıca muz, avokado ve çikolata da amino asit içerir.
ANTİBİYOTİKLERLE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyum, antibiyotiklerin emilimini azaltır. Bu yüzden süt ve süt ürünleri tükettikten 1-2 saat sonra antibiyotik alınmalıdır.
MUZ VE TANSİYON İLAÇLARI
Tansiyon ilaçları vücuttaki potasyum miktarını arttırır. Normalde faydalı olan potasyum gereğinden fazla alındığında kalp problemleri ortaya çıkar. Muz başta olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler ve portakal bolca potasyum içerir. Bu yüzden tansiyon ilaçları alındıktan en az bir saat sonra bu besinler tüketilmelidir.
MEYAN KÖKÜ İLE KALP VE TANSİYON İLAÇLARI
Meyan kökü aynı zamanda tansiyon ilacı, ağrı kesici, doğum kontrol hapı ve kan sulandırıcıların etkisini azaltır.
KAN SULANDIRICI İLAÇLARLA KIZILCIK SUYU
Kan sulandırıcı ilaç kullandıktan sonra kızılcık suyu içen hastaların kanlarının ekstra sulandığı ve bunun da tehlikeli komplikasyonlara yol açtığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.
CEVİZ İLE TİROİT İLAÇLARI
Ceviz ve diğer lif bakımından zengin yiyecekler tiroit ilaçlarının emilimini engeller. Tiroit ilaçlarında bulunan kimyasalların emilmesi için yatmadan hemen önce alınması önerilir.