İltihabı kurutuyor, kansızlığı gideriyor, ömre ömür katıyor! İşte bir kase dut ile gelen sağlık

Doğada Demir bakımından Ispanaktan sonra gelen en güçlü besin duttur. Peki bu müthiş sağlık deposu olan dutu günde bir kase yerseniz ne olur? Dutun faydaları nelerdir?

Doğal beslenme son günlerde giderek artıyor. Bu süreçte dutun faydaları ise dikkat çekiyor...

DUT NASIL BİR MEYVEDİR? 

Dutgiller yani Moraceae  familyasından  Morus cinsini oluşturan ağaç türüne dut denilmektedir. Türkiye'de ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Antiseptik ve antioksidan özelliği ile kanı sağlıklı tutan ve yüksek lif içeriğiyle şifa kaynağı olan dut; geleceğin en önemli tedavi edici besinleri arasında gösterilmektedir.

DUTUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Yaralara iyi gelir

Vücudunuzda bir türlü kapanmayan yaralar var ise çaresi beyaz dut olabilir. Antiseptik ve antibiyotik özellikleri olan beyaz dut ve yapraklarından yapılan çaydan düzenli olarak tüketerek özellikle şeker hastalığı sebebi ile kapanmayan tüm yaralarınızdan kurtulabilirsiniz.

2. Egzamayı iyileştirir

Beyaz dut kurusu sayesinde ellerinizdeki egzamayı iyileştirmeniz mümkün. Yarım litre klorsuz suyu kaynatıp içerisine bir avuç kadar beyaz dut kurusu atın. 6 dakika kadar kaynattıktan sonra su ılımaya başladığında egzamalı olan ellerinizi içerisine daldırıp 10-15 dakika bekletin. Daha sonra ellerinizi 1 saat kadar yıkamayın. Haftada 3 kez bu yöntemi uygulayarak egzamadan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

3. Kansızlığı giderir

Beyaz dut, anemi yani halk arasında kansızlık denilen hastalığa iyi gelmektedir. Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin vücutta kan yapıcı bir özelliğe sahiptir. Düzenli olarak tüketerek kansızlık probleminizi tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

4. İdrar Söktürücüdür

Beyaz dut, iyi bir idrar söktürücüdür. Beyaz dut tüketerek vücutta biriken fazla suyun kolayca atılmasına yardımcı olup ödem gibi rahatsız edici problemlerin önüne geçebilirsiniz.

5. Karaciğer ve Böbrekler için faydalıdır

Beyaz dut, karaciğer ve böbrekleri zararlı toksinlerden arındırır ve daha az yorulmalarını sağlar. Böylece uzun yıllar sağlıklı bir karaciğer ve böbrekler ile hayatınızı sürdürebilirsiniz.

6. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Düzenli olarak beyaz dut tüketimi; grip, öksürük, soğuk algınlığı gibi birçok rahatsızlığa karşı daha dirençli olmanızı sağlar. Beyaz dut sayesinde hastalıklardan korunur ya da hastalıkları kolayca atlatabilir kısa zamanda iyileşebilirsiniz.

7. Cilt Sağlığını Korur

Düzenli olarak ve doğru miktarda beyaz dut tüketerek cilt sağlığınızı korumak mümkündür. Beyaz dut, cildin nemlenmesini sağlayarak daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

DUT KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR

Siyah ve kırmızı olan dut içeriğinde yüksek oranda likopen madde içerir. Likopen besinlere hem koyu renk verir hem de antioksidan bir yapısı vardır. Antioksidan olan maddelerde vücutta virüs ve bakterilerin yani serbest radikallerin çoğalmasını engeller. Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi için dut tüketimi önerilir. Ayrıca dut kansızlığı ortadan kaldıran mucize bir besindir.

Akciğerler ve karaciğerin temizlenmesini de sağlayan dut, aynı zamanda lif bakımından da zengindir. Sindirim sisteminin sağlıklı işlemesi için lif maddesi gereklidir. Sıcak aylarda da en fazla hasar alan sindirime tam bir ilaç olan duttu uzmanlar günde bir kase tüketilmesini tavsiye eder. 

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?