Kendiliğinden yetişen bir bitki olarak bilinen alıç çayının bir diğer adı yemişen olarak bilinmektedir. Alıç meyvesi son zamanlarda birçok diyetisyen tarafından zayıflamak isteyen birçok kişiye önerilmektedir.
ALIÇ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMELER
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş alıç
YAPILIŞI:
- Pazarda ve marketlerde satılan alıç meyvesini satın aldıktan sonra tanelerini güneşte kurutun. Daha sonra onları bir cezveye alın
- Cezveye koyduğunuz alıç meyvelerini (ve dilerseniz yapraklarını da ekleyebilirsiniz) 10 dakika kadar kaynatabilirsiniz.
ALIÇ ÇAYI İLE NASIL KİLO VERİLİR?
Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketeceğiniz alıç çayı içerisindeki triterpen maddesi sayesinde yağlarınız yakar. Sindirimi kolaylaştıran alıç çayı haftada en az 2 kilo vermenizi sağlar.
ALIÇ ÇAYI KAÇ KALORİ?
Alıç meyvesi kalori değeri ise 100 gramda yaklaşık olarak 95 kaloridir.
ALIÇ ÇAYININ FAYDALARI
- Kalp ve damar hastalıkların tedavisinde kullanılan en etkili bitkilerin başında geliyor.
- Bilim insanlarında önerdiği alıç meyvesi tansiyon ve şeker hastalığına iyi gelir.
- Bağırsaklarda oluşan enfeksiyonu önlemede oldukça etkilidir.
Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı yok eder.
- İçeriğinde bulanan C vitamini sayesinde vücutta biriken tehlikeli toksin maddelerin yok etmeye yardımcı olur.
- Yağ yakıcı bir özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırır bu da daha fazla kalori yakmanızı destekler, zayıflamaya yardımcı olur.
- Alıç aynı zamanda akne ve sivilcelerin tedavisinde etkilidir.