İşte yaşlanmayı durdurmak için yapmanız gerekenler!

Yaşlılık her insan için kaçınılmaz bir sondur. Ancak yaşlanmayı durdurmak ve geciktirmek için yapılacak ve denenecek birçok yöntem de mevcuttur.

Yaşlanmak her insan için kaçınılmaz bir gerçektir. İnsan vücudunda yaşa bağlı değişimlerle psikolojiyi de etkileyen yaşlanmayı engellemek ve durdurmak mümkün olmasa da etkilerini azaltarak geciktirmek mümkün.

Peki, yaşlanmayı geciktiren yiyecekler nelerdir? Hangi besinlerin tüketimi cildinizi daha dinç ve genç tutar? İşte yanıtı...

YAŞLILIĞI GECİKTİREN YİYECEKLER NELERDİR

Yaşlılığı geciktirici etkisiyle bilinen kolajen, deri bariyeri için vazgeçilmez bir proteindir. Kolajen miktarını dengede tutmak gençleşmenin formülü demektir. Bağ dokunun oldukça önemli bir bileşeni olan kolajen, dokuları yapıştırıcı gibi bir arada tutmasıyla bilinir. Kolajen, ciltte bol miktarda bulunur.
Yaşlanmayla birlikte cildin iç tabakalarında kolajen kaybı meydana gelir, cilt esnekliğini kaybeder ve hasar görmeye açık hale gelir. Kolajen alımı ile cilt esnekliği artar ve cildin nem dengesi düzelir.

İŞTE KOLAJENİN FAYDALARI

  • Cilt sıkılaşması sağlar.
  • Uyku düzenini iyileştirir.
  • Saç dökülmesini engeller.
  • Kasları ve kemikleri güçlendirir.
  • Cildi nemlendirir ve yeniler.
  • Kilo kontrolüne yardımcı olur.
  • Antioksidan ve detoksifikasyon sağlar.

HANGİ BESİNLERDE KOLAJEN BULUNUR?

BALIK

Balık içerisinde bulunan Omega-3 ve kolajen sayesinde vücut büyük oranda beslenir. Balık, cildin yapısının güçlenmesinde ise bir hayli etkilidir ve kolajen açısından zengin olması ile ön plana çıkmaktadır.

SARI VE TURUNCU RENKLİ MEYVE VE SEBZELER

Şeftali, kayısı, ananas, limon, mango, greyfurt, portakal, kavun, bal kabağı, havuç, patates ve kivi gibi C vitamini içeren besinler, insan vücuduna kolajen desteği veren etkili besinlerdendir. Bu besinler, cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

İLİK SUYU

İlikli kemik suyunun içerisinde doğal olarak kolajen ve protein vardır. Eklem sorunlarından selilüte, cilt kırışıklarından sarkmalara kadar pekçok sağlık sorununa faydası olan ilikli kemik suyunun bu etkisi içeriğinde bulunan glukozamin bileşiği ve kolajen miktarından kaynaklanmaktadır.

YUMURTA

En kaliteli ve yüksek oranda protein kaynağı olan yumurtanın sarısı veya beyazı fark etmeksizin kolajen üretimi konusunda güçlü bir kaynaktır. 

KIRMIZI MEYVELER

Kırmızı renkli meyve ve sebzeler, içeriklerindeki güçlü antioksidanlar sayesinde kolajen üretimini destekler. Ahududu, böğürtlen, kızılcık, yaban mersini bu meyvelerin başında yer alır.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?