Glisemik indeksi yüksek olduğu için şeker oranlarını yükselttiği düşünülen patates doğru tüketildiğinde eşsiz bir şifa deposu.
Patates yediğinizde ortaya çıkan değişimler; aslında vücudunuz için ihtiyaç duyduğunuz birçok gıdaya erişmenizle sağlıklı yönde ilerliyor. İşte tüm o değişimler…
SİNDİRİMİ DÜZENLER
Kabuksuz bir patates, birkaç gram lif sunar, ancak uzmnanlara göre, kabuğu patatesle birlikte yemek, bir gram daha lif ekleyecektir.
Bu durum sindiriminizin düzenlenmesine yardımcı olabilecek önerilen lif miktarına (günde 25 ila 38 gram) ulaşmanıza yardımcı olabilir.
Kısacası, kabuklu patates ve sebzeler, meyveler, baklagiller ve kepekli tahıllar gibi diğer lif içeren yiyecekleri yediğinizde kabız olma olasılığınız daha düşük olabilir.
Spesifik olarak, 2020'de LWT'de yapılan araştırmaya göre patatesleri kaynatmak, yavaş sindirilebilir ve dirençli nişastalar oluşturur. Böylece sonuçta sindirimi ve karbonhidrat emilimini geciktirir. Sonuç olarak, Nutrients tarafından yapılan 2018 araştırmasına göre, öğünleriniz patates içerdiğinde daha uzun süre tok ve tok hissedebilirsiniz.
Bu sayede fazla yemek yeme olasılığınız azalabilir veya yemekten kısa bir süre sonra atıştırma isteği duyabilirsiniz.
BAĞIRSAK SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Roza'da yer alan habere göre; Bütün patatesler, bağırsaklarınızdaki bakteriler tarafından fermente edilen dirençli nişasta içerir. American Journal of Potato Research dergisindeki 2019 araştırmasına göre bu durum, patateslerin bir prebiyotik olarak kabul edildiği, dolayısıyla bağırsaklarınızdaki "iyi" bakterileri beslediği anlamına gelir.
Bütün patatesleri ve sarımsak gibi diğer prebiyotik besin kaynaklarını birlikte yemek, sağlıklı bir mikrobiyomun korunmasına, sindirimin iyileştirilmesine ve bağışıklık sağlığının desteklenmesine yardımcı olur.