Ulusalpost.com sitesinde yer alan bir içerikte; Kelle paça çorbasının yerine önerilen çorbanın tarifi paylaşıldı. İşte beyran çorbasıyla ilgili bilmeniz gereken her şey
Beyran çorbası, grip, soğuk algınlığı, öksürük başta olmak üzere bir çok rahatsızlığa iyi gelmekte. Gaziantep yöresinde çokça yapılan beyran çorbası şimdilerde lüks restoranlarda bile sunuluyor.
Beyran çorbasının hazırlanışı ve tarifi sanıldığı kadar zor değil.
Beyran çorbasını pişirirken işte bilmeniz gereken her şey!
BEYRAN ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Mynet'te yer alan bir içerikte; Beyran çorbasının tarifi paylaşıldı. İşte o tarif
1 kg kuzu incik
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çay bardağı pirinç
8 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
5~6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
BEYRAN HAZIRLANIŞI
Düdüklü tencereye kuzu etini, kabukları soyulan sarımsakları ve suyu ilave edip haşlayın. Haşlanan eti küçük parçalara ayırın. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ilave edip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Etleri de ekleyip 1-2 dakika kaynatın ve ardından ocaktan alın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...