Kolesterol, dikkat edilmediği takdirde ciddi hayati tehlikeye neden olabilir. Kalp sağlığını doğrudan etkileyen ve kalp krizi gibi ölüme varacak sağlık sorunlarına yol açabilen kolesterol seviyelerinin dengede tutulması son derece önemlidir.
Özellikle yağlı gıdalar, işlenmiş gıdalar, alkollü içeceklerin aşırı tüketimi kolesterol seviyesini yükseltebilir ve bahsedilen riskleri oluşturabilir.
Ancak bazı gıdalar da kolesterol ile savaşan etkili besinler olarak dikkat çekiyor. Özellikle limon ve sarımsak ikilisinin karışımından elde edilen çayın bu anlamda etkili olduğu iddiası merak uyandırıyor.
LİMONLU SARIMSAK ÇAYI KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR MÜ?
Peki, bu ikilinin birleşimi olan limonlu sarımsak çayı, kolesterolü düşürme konusunda gerçekten etkili mi? Uzmanlar ve bilimsel araştırmalar, bu konuda ne diyor?
Yeniçağ'daki habere göre limon ve sarımsak, yıllardır tıbbi özellikleriyle tanınan iki güçlü bileşen. Limon, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurken, sarımsak, içerdiği allicin maddesiyle kalp sağlığını destekleyen özelliklere sahip.
Birçok bilimsel çalışma da sarımsağın kolesterol üzerindeki olumlu etkilerini doğrulamakta. Araştırmada, sarımsak tüketiminin, kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olduğu vurguladı.
Limonlu sarımsak çayı, bu iki bileşenin birleşimiyle elde edilen bir içecektir ve düzenli olarak tüketildiğinde kolesterol seviyelerini düzenleyebilir. Birçok çalışmada, sarımsak ve limonun kolesterolü düşürme konusunda etkili olduğu gösterildi.
Benzer şekilde, limonun içerdiği yüksek C vitamini, damar sağlığını destekleyerek kolesterolün vücutta zararlı etkilerini azaltabilir.