Nefesteki sarımsak kokusu nasıl geçer?

Sarımsak tükettikten sonra nefeste meydana gelen sarımsak kokusu neden olur ve bu koku nasıl geçer?

Sarımsak yedikten sonra nefes neden kötü kokar? Birçok kişi yemeklerin vazgeçilmezi olan sarımsağı tükettikten sonra bu sorunun yanıtını arıyor.

Sarımsak, sofralarımızda yer alan ve birçok faydası bulunan lezzetli bir besindir. Ancak lezzetinin yanında, sarımsak yedikten sonra nefesimizde oluşan kötü koku da kimi zaman rahatsız edici olabilir. Peki, bu koku neden oluşur ve nasıl geçer?

SARIMSAK YEDİKTEN SONRA NEFESİMİZ NEDEN KÖTÜ KOKAR?

Sarımsak, allisin adı verilen bir kükürtlü bileşik içerir. Yediğimizde allisin, ağızda enzimlerle reaksiyona girerek metil merkaptan ve allil metil sülfür gibi uçucu bileşiklere dönüşür. Bu uçucu bileşikler, akciğerlerimize ulaşarak nefesimizle birlikte dışarı atılır ve bu da sarımsak kokusuna neden olur.

SARIMSAK KOKUSU NEFESTEN NASIL GEÇER?

Yoğurt Tüketin: Araştırmalar, tam yağlı yoğurdun sarımsak kokulu nefesler için etkili bir çözüm olabileceğini gösteriyor. Yoğurttaki yağ ve proteinler, sarımsaktaki kükürtlü uçucu bileşikleri hapsederek kokuyu azaltmaya yardımcı olur

Asitli Besinler Tercih Edin: Limonata, erik, nar, portakal ve üzüm gibi asit içeriği yüksek yiyecek ve içecekler, sarımsak kokusuna karşı kullanılabilir. Bu besinlerin düşük pH'ı, alliin bileşiğini dönüştüren enzimi yok ederek kükürtlü bileşiklerin oluşumunu engeller.

Dişlerinizi Fırçalayın ve Ağız Çalkalama Suyu Kullanın: Diş fırçalamak ve ağız çalkalama suyu kullanmak, ağızdaki kokulu bileşiklerin bir kısmından kurtulmaya yardımcı olur.

Elma, Marul, Maydanoz ve Nane Tüketin: Elma, marul, maydanoz ve nane gibi bazı besinleri tüketmek, solukla dışarı salınan kokulu bileşiklerin düzeyini önemli ölçüde düşürür.

Bol Bol Su İçin: Yeterince su içmek, ağız kuruluğunu önleyerek ve tükürük akışını sağlayarak ağızdaki bakterilerin çoğalmasını önler ve bu da nefes kokusunu azaltmaya yardımcı olur.

Sarımsak Hapı Kullanın: Sarımsak kokusundan tamamen kurtulmak için sarımsak hapı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Sarımsak hapları, Allisin'in kokulu bileşiklerine dönüşmesini engelleyen özel bir kaplama ile üretilir.

Yaşam Haberleri

Kargaların zekâsı yine şaşırttı!
Makarnayı doğru haşlama tüyosu belli oldu
Dünya Yakışıklılar Günü ne zaman? İşte Dünya Yakışıklılar Günü için en güzel ve anlamlı sözler...
Ünlü oyuncu Sevil Akdağ, sosyal medya fenomeni arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
Tarihte bugün: 19 Nisan…