Bazı besinler insan sağlığına fayda sağlarken bazı besinler ise oldukça zararlıdır. Bu besinler öldürmeseler de zaman içinde sağlık sorunlarına sebebiyet vererek yaşam kalitesini düşürebilir.
İşte insanı yavaş yavaş öldüren besinler...
İŞLENMİŞ ETLER
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), işlenmiş et ürünlerini "kanserojen" kategorisine aldı.
Sosis, salam ve sucuk gibi yüksek miktarda nitrat ve nitrit içeren besinlerin zamanla kansere yol açabileceği belirtildi.
Bu tür ürünler, kalp hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıklara yol açabilir.
YAPAY TATLANDIRICILAR
Yapay tatlandırıcılar, beyin fonksiyonlarını etkileyerek zamanla kilo alımına yol açabilir. Yapay tatlandırıcıların, özellikle aspartamın, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunları da tetikleyebileceği vurgulanıyor.
TRANS YAĞLAR
Trans yağlar LDL (kötü) kolesterol seviyelerini artırarak kalp hastalıklarına neden olabilir.
Bu yağlar beyin fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilerken, Alzheimer hastalığı riskini de artırabilir.