Peynirin yanlış tüketimi hakkında uzman isimlerden önemli açıklamalar ve uyarılar peş peşe geldi.
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan beyaz peynir böyle tüketildiği zaman zehir saçıyor. Peki uzmanlar bu konuda ne tür uyarılarda bulunuyor? Peynir yenirken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...
YANLIŞ PEYNİR TÜKETİMİ NEDİR?
Peynir, ömrü uzun olmayan bir besindir. Doğru saklanmadığı veya uzun süre saklandığı durumlarda son kullanma tarihi geçer. Son kullanma tarihi geçmiş peynirlerde ise bakteri hızlı bir şekilde oluşur bu da peynirin insan sağlığına zararlı hale gelmesine yol açar.
Peynir, açık alanda ve yüksek sıcaklıklarda hızlı bir şekilde bozulmaya başlar. Marketlerde dolaplarda satılan peynirlerin ağzı açık ise ya da dolap derecesi oda sıcaklığına yakın seviyelerdeyse bu peynirleri tüketmek sağlığa zararlı olabilir.
Yüksek yağ içeriğine sahip peynirlerin uzun vadede kalp krizi, kalp damarlarında tıkanmalar ve obezite gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için, daha az yağlı peynirler tercih edilmelidir.
Peynirin sağlıklı yapısını koruyabilmek için buzdolabında saklanması önemlidir. Yanlış saklama koşulları, peynirin besleyici değerini kaybetmesine neden olur.
Sağlıklı ve kontrollü şekilde küf oluşturulan peynirlerde herhangi bir sakınca olmasa da, yanlış şekilde saklanan peynirlerde oluşan küf ve maya sağlığa ciddi zararlar verebilir.
Uzmanlar, bu hatalı tüketim alışkanlıklarının bırakılması gerektiğinin altını çiziyor. Sağlıklı bir gıda olan peynirin, doğru tüketildiğinde faydalarından tam anlamıyla yararlanılabilir.