Pirinçteki büyük tehlike için uyarı! Ölümle bile sonuçlanabilir

Uzmanlar sofralarımızın olmazsa olmazı pirinci, içeriğinde taşıdığı zararlı bakteri nedeniyle yüksek riskli bir besin olarak görüyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında pirinçli yemekler tüketirken dikkat etmelisiniz.

Besin zehirlenmeleri dünyada sık karşılaşılan önemli bir sorun. 

Besin zehirlenmesine yol açan etkenler çoğunlukla hafif seyirli olmakla birlikte bazı durumlarda ağır sonuçlara ve hayati tehlikelere yol açabiliyor.

Besinler aracılığı ile insan organizmasına taşınan bakteri, virüs, parazit, toksin ve kimyasal maddeler besin zehirlenmelerine neden olabiliyor. Artan sıcaklıkların etkisiyle birlikte yaz aylarında görülen besin zehirlenmesi vakaları ciddi oranda artıyor. 

Sıcak havada mikropların hızla çoğaldığına dikkat çeken uzmanlar kuru gıdalar hakkında da dikkat çeken bir uyardıda bulundu. 

Bulgur, buğday, pirinç, nohut, fasulye gibi bakliyatlar ve kuru gıdaları güneş görmeyen karanlık bir yerde ve 20°C sıcaklığın altında, ağzı hava almayan kapalı cam kaplar içinde saklamaya dikkat edin.

Özellikle pirinç içeren yemekleri bir günde tüketilecek miktarda pişirin. Pirinçli yemek tekrar tüketilecekse en fazla bir defa daha ısıtma yapılarak yenilebilir. Böylece Bacillus cereus gibi bakterilerin yol açacağı gıda zehirlenmesinden de korunmuş olunur.

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?