Sağlıklı sandığınız bazı gıdalar aslında kalp krizi geçirmenize neden olabilir

Sağlıklı sandığımız birçok gıda, kalp ve damarları riske atarak ani kalp krizleri ile karşılaşmaya neden olabiliyor. İşte uzak durmanız gereken o besinler...

Kalbe faydalı diyet lifi, omega-3'ler ve yağsız proteini daha fazla alırken, doymuş yağlar, trans yağların yanı sıra aşırı sodyum ve şekerden kaçınmanız gerekiyor. İşte hayatınızı tehdit eden yiyecekler…

KATI YAĞLAR

Katı yağ oda sıcaklığında sertleştiğinden, çoğunlukla zararlı doymuş yağlardan oluşur. Katı yağlar kalp krizi riskini artırmasıyla biliniyor.

CİPS

Patates ciplerinin sağlıksız olduğu bilinen bir gerçek. İçerdiği yoğun tuz ve yağ nedeniyle uzak durmanız gereken gıdaların başında geliyor. 

YAĞSIZ-LIGHT ÜRÜNLER

Yağsız ürünler kilo vermek ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek isteyen bireyler için sağlıklı bir seçenek olarak lanse edilse de gerçekte öyle değil. Paketlenmiş ürünlerin tadını ve dokusunu korumak için genellikle fazladan şeker eklediklerini biliyoruz. En iyi tercih, normalde yağsız olmayan herhangi bir ürünü satın almaktan kaçınmaktır.

İŞLENMİŞ PEYNİRLER

Kalp hastalığı riskinizi gerçekten azaltmak istiyorsanız, sandviçinizden çedar peyniri kesmeniz gerekiyor. Yüksek oranda işlenmiş peynirlerden uzak durmak gerekiyor. 

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?