Sıcak havaların etkisi devam ediyor. Isınan havalarda ne yazık ki bazı yiyecek içecekler sizi sağlığınızdan edebilir. Peki hangi yiyecekler bu havalarda gıda zehirlenmesine davetiye çıkarabilir? İşte yanıtı...
Pirinç ve tavuk ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi yiyecek ve içecekler sıcak havalarda çok çabuk bozuluyor. O yüzden mümkün olduğunca bu besinleri çabuk tüketmelisiniz. Bir yiyeceği dolapta 2 günden fazla tutmamaya özen göstermelisiniz.
Peki hangi yiyecek kaç gün içinde tüketilmeli?
HANGİ YİYECEK KAÇ GÜNDE TÜKETİLMELİ?
Sebze yemekleri 3-4 gün içinde tüketilmeli
Kıyma, et ve et ürünleri 2 günden fazla dolapta tutulmamalı
Süt ve süt ürünleri dışarıda tutulmamalı, açıldıktan sonra 2 gün içinde tüketilmeli.