Soğanı böyle saklarsanız zehirlenebilirsiniz! İşte soğanın bilinmeyen o özelliği...

Hemen hemen birçok yemeğin içerisinde yer alan vitamin deposu soğanın hiç bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı.

İçerisinde bulunan A,B,C vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan etkisi yaratan soğan hastalıklara karşı da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Birçok olumlu özelliği ile bilinen soğanın dilimlenerek saklanması hastalıklara davetiye çıkarıyor.

BUZDOLABINDA BEKLETMEYİN

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda çiğ ve doğranarak saklanan soğanların bakteri ürettiği tespit edildi. Buzdolabında kesilerek uzun süre bekletilen soğanların tüketilmemesi gerektiği söylendi. Uzmanlar bekleyen soğanlara karşı vatandaşları uyardı.

ENFEKSİYONA NEDEN OLABİLİR

Soğanın yanlış tüketilmesi ile vücutta enfeksiyon oluşabileceğini belirten uzmanlar gıda zehirlenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda vatandaşları uyardı.Yarım kalan soğanların ertesi gün tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar soğanların tehlike saçtığını vurguladı.

Doğranan soğanların artması durumunda evin bir bölümüne konulmasını tavsiye eden uzmanlar havadaki mikropları öldürmek amaçlı kullanılabileceğini belirtti.

Kaynak: Karar

Sağlık Haberleri

Tırnaktaki bu belirti kanser habercisi olabilir
Ne su ne ayran işte en sağlıklı içecek: Bildiklerinizi unutun, şok olacaksınız!
Bal kilo aldırır mı? Bal kilo yapar mı? Balın yararları ve zararları nedir?
Menenjit ölümcül müdür? Menenjit belirtileri nelerdir? Menenjit nasıl bulaşır?
Zatürre bulaşıcı mı? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre ölümcül mü? Nasıl tedavi edilir?