Taze fasulye turşusunu erimeden yapmak için deneyin. Turşunuz böyle kıtır kıtır oluyor

Taze fasulye turşusu yaparken bilmeniz gereken turşucu tüyosu! Turşunuz kıtır kıtır olacak ve asla erime yapmayacak

uskuphaber.com'da derlenen içerikte; Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan taze fasulye turşusunun püf noktalarına yer verildi

Taze fasulye turşusu, Türk mutfağında sevilen bir turşudur. Bu turşu daha çok Karadeniz bölgesindeki kentlerde yapılır. Kış boyunca sofraları süsleyen taze fasulye turşusunun püf noktaları birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

ERİMEYEN TAZE FASULYE TURŞUSU TARİFİ

lezzet.com.tr adresinde yer alan içerikte tadı damakta kalacak taze fasulye turşusu tarifinin detayları paylaşıldı.

Özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen turşu, fasulye turşusu tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Her yemeğin yanına yakışan fasulye turşunun tadına doyum olmuyor. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır? Ne kadar sürede hazırlanır? Tadına doyamayacağınız fasulye turşusu tarifi, yapılışı, kuruluşu, gerekli malzemeler ve püf noktası...

TAZE FASULYE TURŞUSU İÇİN MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı su
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu

TAZE FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.

Fotoğraflar: youtube.com - Kaynak: lezzet.com.tr - derleme: uskuphaber.com- yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler

50 yıllık aşçıların sırrı... Kızartma tenceresine 1 tatlı kaşığı ekleyin! Patatesler çıtır çıtır oluyor
Bilmeyen çok şey kaybediyor! Karbonatın daha önce duymadığınız 25 farklı kullanım alanı
6 diş kavrulmuş sarımsak yerseniz ne oluyor? Vücuda sağladığı etki ilk kez kanıtlandı

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?