Beyaz ürünlerin tüketiminin sağlığa zararlı olduğu konusunda pek çok görüş mevcut. Ancak bunlardan biri var ki en tehlikelisi belki de. Öyle ki fazla tüketimi erken yaşta ölümlere bile neden olabiliyor. O beyaz ürünün adı ise 'tuz'
FAZLA TUZUN ZARARLARI NELERDİR?
Aşırı tuz tüketimi kardiyovasküler hastalık, felç, koroner kalp hastalığı veya kanser gibi hastalıklar nedeniyle erken ölüme neden oluyor.
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre yemeklere sık sık tuz eklemek olduğundan daha zararlı ve erken yaşta sizi hayattan koparabilecek sonuçlara neden olabiliyor.
AŞIRI TUZ ÖLDÜRÜYOR
Yapılan araştırmalarda tuz nedeniyle ölümler de dikkat çeken boyutta. Aşırı tuz nedeniyle belgelenen ve kayda geçen tam 18 bin 474 ölüm var. O nedenle uzmanlar yemeklerde daha çok potasyum açısından zengin meyve ve sebze tüketimine insanların yönelmesini öneriyor.