Bamyanın sebzesi kadar tohumu da oldukça faydalı.
Bamya tohumu, potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından oldukça zengindir. Sağlık dolu bu tohumların faydaları da bir hayli fazla.
İşte bamya tohumunun hiç bilinmeyen faydaları…
- Düzenli bamya tohumu kullanımında kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
- Bamya tohumunun içeriğinde bulunan çinko, demir, kalsiyum ve vitaminler vasıtasıyla günlük vitamin ve mineral alımına destek olur.
- Düzenli bamya tohumu tüketiminde diyabete yakalanma ihtimalinin azaldığı düşünülür.
- Düzenli tüketimde diyabet hastalarına destek olur.
- Bamya tohumunun düzenli tüketimde kolesterolü düşürücü etkisi gözlenmiştir.
- Bamya tohumunda antioksidan oranı yüksektir. Bu sebeple özellikle kış aylarında tüketimi bağışıklığın güçlendirir.
- Kış aylarında yükselen grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı önlem niteliğinde kullanılabilir.
- Kansere karşı koruyuculuk sağladığı düşünülür.
- Bamya tohumunun içeriğinde bulunan yüksek lif oranı sayesinde diyet yaparken ya da sağlıklı beslenebilmek için tüketilir.
- Solunum yolu ile ilgili rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülür.
- Kişilerde uykusuzluk, stres gibi durumlarda kullanıldığında bunların etkilerini azalttığı bilinir. Ayrıca depresyona karşı iyi geldiği bilinir.
- Sinir sistemine iyi geldiği düşünülmüştür.
- İçeriğinde bulunan lifli yapı sayesinde sindirim sistemine iyi gelir.
- Bağırsakta bulunan bakteri ve enfeksiyon gibi durumlarda kullanılabilir.
BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
Bamya tohumunu kaynatıp, suyunu içebilirsiniz. Et ve sebze yemeklerinize bamya tohumu ekleyebilirsiniz.