Gıdalarda hormon kullanımı sıklıkla tartışılan bir konudur. Hayvan yetiştiriciliği, domates, patlıcan, patates, kabak, üzüm, elma, kavun, buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik gibi birçok gıdanın üretiminde hormon kullanılabilmektedir. Gıdalarda kullanılan hormonların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri mevcuttur.
Bazı gıdalar faydalı olarak bilinse de tüketirken dikkar etmeniz gereken noktalar var. İşte o gıdalar...
ÇİLEK
Isırdığınızda orta kısmında boşluk var ise hormonludur. O çileği yemeyin.
MISIR
Kusursuz ve sıralı şekilde düzgün mısır almayın. Genetiği ile oynanmış ısmarlama üründür.
ZEYTİN
Bekleme süresi sebebiyle boya sıkça kullanılır. Eğer çekirdeği kahverengi değil siyahsa boya katılmış demektir.
ET ÜRÜNLERİ
Salam ve sosisin sağlığa zararlı olduğu uzmanlar tarafından her fırsatta dile getiriliyor. Unutmayın ki günümüzdeki kanser ve obezitenin en büyük müsebbibi kötü beslenme alışkanlıkladır.