Artık genç yaşlı dinlemiyor! Kalp krizinden bu yöntemlerle korunabilirsiniz...

Artık genç yaşlı dinlemiyor! Kalp krizinden bu yöntemlerle korunabilirsiniz...

Sağlıksız beslenmeden sigaraya, hareketsizlikten aşırı strese, bozuk uyku düzeninden fazla kiloya kadar bazı yanlış alışkanlıklar ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp krizinde riski artırıyor. Ancak kalp sağlığınızı korumak sizin elinizde.

Bazı basit ama etkili yaşam tarzı değişiklikleriyle kalbi korumak ve kalp krizini önlemek büyük ölçüde elimizde...

Eskiden yaşlı hastalığı olarak bilinen kalp krizi son yıllarda gençleri de tehdit ediyor.

Sağlıklı ve düzgün bir beslenmeyle hem riskleri azaltabilir hem de kalp sağlığınızı yıllar boyunca iyi bir şekilde koruyabilirsiniz. 

İDEAL KİLONUZU KORUYUN, AŞIRI KİLOLARINIZDAN KURTULUN

Fazla kilo kalp damar hastalıklarına ve kalp krizine zemin hazırlayan faktörler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Toplumumuzda maalesef dengesiz beslenme, hareketsiz ve stresli hayat gibi durumlardan dolayı her geçen gün aşırı kilo sorunu yaşayanların sayısında artış görülüyor. 

kilo.jpg

BEL ÇEVRENİZİ KONTROL EDİN

Kalp krizini önlemek için, vücudumuzun ideal kilosunu gösteren vücut kitle indeksi kadar göbek çevresi de önem taşıyor. Göbek çevresi iç organ yağlanması ile paraleldir. Yağlanma tipi cinsiyete göre değişmektedir

saglikli-beslenme.jpg

SAĞLIKLI BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

 Sağlıklı ve düzgün bir beslenmeyle hem riskleri azaltabilir hem de kalp sağlığınızı yıllar boyunca iyi bir şekilde koruyabilirsiniz. Ölçülü bir şekilde yemek yemek ilk başta alınabilecek önlemlerden biridir. Katı yağlar, özellikle kızartma yağları direkt olarak kalbi olumsuz etkiler. Bu yağlar yerine sıvı yağların alınması damar tıkanıklığına karşı daha doğru bir hareket olacaktır.

DOKTORA GİTMEKTEN KAÇINMAYIN
Kalp krizi geçiren hastaların büyük bir bölümü kriz öncesi önemli bir şikayet tanımlamaz. Ayrıca kronik hastalıklar da uç organ hasarı gelişmeden önce klinik bulgu vermeyebiliyor. Dolayısıyla özellikle risk grubunda olan kişilerin yıllık kontrolleri mutlaka gerekir. Menopoz döneminde, 40 yaş üzeri erkeklerde, sigara kullananlarda ve diyabet hastalarında bu kontroller çok daha fazla önem taşır.