
Asla çiğ tüketmeyin! Ölüme bile neden oluyor
Kabak, dünya mutfağında önemli olan ve birçok farklı tariflerle yemeği yapılan bir meyvedir. Bazı insanlar bu meyveyi çiğ olarak tüketmektedir. Kabağın, çiğ tüketildiğinde ise ölümle sonuçlanacağı ileri sürülüyor.
Temel gıdalardan biri olan kabak, mutfakların vazgeçilmez besinidir. Birçok yemek çeşidinde tercih edilen kabak, genellikle bir sebze olarak ele alınsa da türü bir çiçekten geldiği için asılda bir meyvedir.
Faydalarının saymakla bitiremediğimiz kabağın zararlarını hiç duydunuz mu?
tv100’ün haberinde yer alan bilgiye göre; Çiğ tüketilen kabağın zehirli olduğu bildirildi.
Çiğ tüketildiği takdirde; şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishale neden olacağı vurgulandı.
Sebze yemeklerinde kullanılan ürünlerin bir süre sonra acı tat vermesi durumuna dikkat edilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.
Kabağın ısıya dayanıklı bir meyve olduğu ve bu sebeple hazırlanan ürünün içine girdiğinde belli süre sonra acı bir tat vermesi durumuna dikkat edilmelidir.
Kendini yenileme ve zehirleme etkisine sahip olan cucurbitacin maddesi içeren kabak, zehirleme etkisine sahiptir.
Zehir, temel görevi sindirim olan gastrointestinal sistemdeki mukoza zarının çözümlenmesi nedeniyle şiddetli durum olan vakalarda ölümcül olabileceği ileri sürüldü.