
Bu yiyecek kanser riskini artırıyor
Yapılan araştırmalara göre fazla kırmızı et tüketimini azaltarak kanser riskinizi düşürebilirsiniz.
Kanserden korunmak adına doğru beslenmek çok büyük önem taşıyor. Kırmızı et yemenin birçok faydası bulunsa da fazla tüketilen kırmızı et kanser ve kalp hastalıklarına neden olabiliyor.
Kırmızı et protein, vitamin B12 ve demir içeriği nedeniyle sağlık açısından çok önemli besinlerden biri. Ancak fazla tüketimi çeşitli sağlık sorunlarını da beraber getiriyor.
Yapılan araştırmalara göre, haftada 3 defadan fazla kırmızı et tüketimi vücut için sağlıksız bir beslenme olarak değerlendiriliyor.
Uzmanlar, Akdeniz tipi beslenmenin başta kanser olmak üzere sağlık açısından en ideal beslenme biçimi olduğunu vurguluyor.
Bunun için zeytinyağı, meyve ve sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, yumurta, balık, kümes hayvanları ve süt ürünleri ile düşük düzeyde kırmızı et tüketimi öneriliyor.