Bu yiyecekleri ikinci kez ısıtıp yemeyin! Zehirliyor...

Bu yiyecekleri ikinci kez ısıtıp yemeyin! Zehirliyor...

Kalmış yemekleri ısıtıp yemek sağlığımız için zararlı mı? Tonlarca yemeğin çöpe gittiğini düşünürsek aslında bu harika bir seçenek gibi ancak bazı gıdalar tekrardan ısıtılıp tüketildiğinde zehirleyebiliyor.

Yemek ısıtmak zaman zaman hayat kurtarıcı olabiliyor ama çok kez ısıtılmış yemeği yemek oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. İşte sizin için hazırladığımız iki kere ısıtıldığında yenmemesi gereken yemekler!


Ispanak

Hepimizin bildiği en yararlı yiyeceklerden biri olan ıspanağı yeniden ısıtmaktan kaçınmak gerekiyor. İçerisinde bulunan nitrat ısıtıldığında yüksek ısıya maruz kaldığından nitrite dönüşüyor. Bu da ıspanağı oldukça tehlikeli bir hale getiriyor.

6 soruda ıspanak zehirlenmesi | Anadolu Sağlık Merkezi

Tavuk
En tehlikeli yemeklerden biri tavuktur. Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenmelidir. Tavuk çabuk bozulan bir besin olduğu için de tavuk zehirlenmeleri meydana gelebilmektedir.

BESD-BİR Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği


Patates
Pişirildikten sonra 4-5 gün muhafaza edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir şekilde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da oldukça değişiyor.

Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı


Pancar
Pancar da tıpkı ıspanak gibi nitrat içerir ve ısıtıldığında nitrite dönüşür.

Kırmızı pancar nasıl tüketilir, hangi vitaminleri içerir? Kırmızı pancar ve pancar suyu hangi rahatsızlığa iyi geliyor? - Sağlık Haberleri
Kereviz
Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.

Kereviz - Sebze Haberleri


Yumurta
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.

Günde 2 yumurta vücudumuzda neleri değiştirir?| HT Gastro
Pirinç
Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.

Pirinç Pilav Tarifi ve Kullanılan Malzemeler

Mantar
Besin değeri oldukça yüksek olan mantar soğuk yenmelidir. Isıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.

Hangi mantar yenir? Hangi mantar zararlı? Zehirli mantar nasıl anlaşılır? | Sağlık Haberleri
 

İlgili Haberler