Canan Karatay ramazan pidesi için uyardı: Sakın böyle tüketmeyin

Canan Karatay ramazan pidesi için uyardı: Sakın böyle tüketmeyin

Beslenme konusundaki açıklamalarıyla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan pidesinin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi.

İftarda ve sahurda ramazan pidesinin tüketimine onay veren Prof. Dr. Canan Karatay, detayları açıkladı. Karatay, ramazanda tüketilebilecek diğer besinlere de değindi.

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 2

Ramazan ayına özel uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, tam buğday unundan yapılması gerektiğini vurguladığı ramazan pidesinin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 3

Karatay'a göre bunun nedeni, pidenin yumuşak olan kısmının bağırsaklar tarafından daha iyi enzimlenmesi.

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 4

 Ayrıca Karatay, pidedeki tam buğday sayesinde bağırsakların ihtiyacı olan lifin de sağlanmış olduğunu belirtti. Bu da oruç süresinde çalışmayı yavaşlatan bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak.

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 5

Canan Karatay öte yandan, ramazan ayında iftarı açarken mutlaka hurma ya da zeytinle açılması gerektiğinin altını çizdi. 

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 6

Bunun aynı sıra iftar ve sahur arası 2 litrelik suyun tüketiminin tamamlanmasını tavsiye etti.

Canan Karatay'dan kritik Ramazan pidesi uyarısı - Resim: 7

Sahurda yumurta tüketimine değinen Canan Karatay, "Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez." sözlerine yer verdi.